18 mart. 2023 | 08:25

Sony are de dat explicații: jocul care primește o expansiune doar pe PlayStation 5

ACTUALITATE
Sony are de dat explicații: jocul care primește o expansiune doar pe PlayStation 5

Directorul de joc Mathijs de Jonge a promis că DLC-ul Burning Shores de la Horizon Forbidden West va îmbrățișa pe deplin „puterea” PlayStation 5, în încercarea de a explica de ce suplimentul este exclusiv pentru noua consolă Sony.

Burning Shores îl va vedea pe protagonistul lui Forbidden West, Aloy, îndreptându-se spre „sălbăticia neîmblânzită din Los Angeles” în urma evenimentelor din campania principală a lui Forbidden West.

Cu toate acestea, în ciuda lansării jocului de bază pe ambele console PlayStation 5 și PS4, Burning Shores este o exclusivitate PS5.

Potrivit lui de Jonge, există un motiv foarte bun pentru această decizie oarecum surprinzătoare a lui Guerrilla.

Într-o nouă postare pe blogul PlayStation, de Jonge a vorbit despre „multele avantaje” ale dezvoltării unui joc exclusiv pentru PS5. Directorul a menționat că tot ceea ce echipa „a adăugat sau a crescut” la Forbidden West trebuia „optimizat și pentru PS4”.

Problemă de optimizare

Cu toate acestea, Burning Shores fiind o exclusivitate de generație actuală, Guerrilla a fost „capabil să se încarce” cu dezvoltarea sa, datorită hardware-ului PS5.

„Ruinele orașului LA și împrejurimile sale sunt foarte detaliate și necesită multă putere de procesare, precum și tehnologie de streaming rapidă pentru a rula corect; mai ales atunci când jucătorul zboară deasupra ținuturilor și poate vedea multe dintr-o dată. Una dintre așezări este situat în și în jurul acelor ruine detaliate și am reușit să strângem multă activitate acolo”, a declarat de Jonge.

Pe lângă imaginile îmbunătățite, de Jonge a făcut aluzie și la o bătălie viitoare în Burning Shores care, aparent, nu ar fi fost posibilă pe PS4.

Acest lucru se datorează faptului că a fost nevoie de „multă memorie și putere de procesare” pentru a reuși.

„Pentru a realiza această mare viziune atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere creativ, am fost cu siguranță recunoscători pentru numeroasele avantaje pe care le aduce hardware-ul PS5”, a declarat de Jonge.

Horizon Forbidden West Burning Shores va fi lansat luna viitoare, pe 19 aprilie.