18 oct. 2023 | 16:56

Schimbările de la YouTube la care nu te așteptai: Cum te afectează dacă asculți muzică pe platformă

ACTUALITATE
Schimbările de la YouTube la care nu te așteptai: Cum te afectează dacă asculți muzică pe platformă

YouTube lansează o nouă secțiune „You” (Tu), ca parte a unei actualizări substanțiale. Există, de asemenea, o căutare mai rapidă prin videoclipuri, o bibliotecă îmbunătățită, un ecran de blocare mobil și multe altele.

Ce înseamnă You, de la YouTube, de fapt

YouTube lansează o mulțime de funcții noi și actualizări de design. Unele dintre aceste instrumente sunt pentru aplicația web, în timp ce altele sunt pentru aplicația pentru smartphone și software-ul smart TV. Aceste funcții se adaugă la o experiență îmbunătățită a utilizatorului. Să trecem prin unele dintre cele mai interesante.

Acum este mai ușor să accelerezi videoclipurile pentru cei care, pur și simplu, nu se pot sătura de clipurile podcast foarte rapide. Doar ții degetul apăsat pe videoclip și va crește automat viteza de redare la 2x. Această caracteristică este, de asemenea, utilă pentru căutarea printr-un videoclip pentru o porțiune relevantă, pe lângă redarea rapidă. Instrumentul este disponibil pe web, tablete și dispozitive mobile.

Vezi și YouTube integrează inteligența artificială. Cum te va ajuta AI, în viitor, mai ales dacă ești creator de conținut

Vezi și Funcția nouă de la YouTube la care nu te așteptai: ce poți face de acum pe platforma de videoclipuri

Aplicația lansează miniaturi mai mari de previzualizare pentru a ajuta la navigare. Există, de asemenea, o nouă componentă de feedback haptic care vibrează atunci când treceți cu mouse-ul peste punctul de pornire original, astfel încât să nu-ți pierzi niciodată locul. Acest lucru te va ajuta atunci când te uiți la videoclipuri cu degetul pe un smartphone sau o tabletă, deoarece modalitatea actuală de a face acest lucru nu este tocmai exactă.

Una dintre actualizările mai utile de aici este un nou instrument de blocare a ecranului pentru a evita întreruperile accidentale în timp ce vizionezi lucruri pe telefon sau tabletă. Acest lucru ar trebui să fie extrem de util pentru cei cărora le place să facă plimbări sau să facă mișcare în timp ce ascultă YouTube, deoarece mișcarea întrerupe de obicei tot ceea ce este pe ecran. Cu alte cuvinte, videoclipul tău de meditație nu se va schimba accidental la un tip care vorbește despre sfârșitul masculinității, în timp ce telefonul tău stă într-un buzunar, poșetă sau geantă.

De asemenea, compania a adăugat, în sfârșit, o funcție de volum stabil, care asigură că volumul relativ al videoclipurilor nu fluctuează prea mult. Acest instrument se pornește automat odată ce obții actualizarea.

Aplicația face schimbări

Chiar și umila filă de bibliotecă a primit o funcție nouă. Acum se numește „You” și transmite ceva mai multe date decât înainte. Vei avea acces la videoclipuri vizionate anterior, liste de redare, descărcări și le vei cumpăra pe toate dintr-un singur loc. Din nou, această schimbare afectează aplicația atât pe web, cât și pe dispozitivele mobile.

Restul actualizărilor sunt legate de design. Există chiar și o nouă animație care urmărește numărul de vizionări și numărul de like-uri în primele 24 de ore ale unui videoclip. Unele elemente de design se extind la aplicația Smart TV, inclusiv un nou meniu vertical, capitole video, o secțiune de descriere care poate fi derulată și multe altele.

Vezi și YouTube testează o nouă funcție: ce sunt rezumatele video generate de AI

Cea mai recentă actualizare YouTube este o lansare pe niveluri, iar compania spune că ar putea trece câteva săptămâni până să ajungă la fiecare utilizator de pe tot globul. Populara platformă de streaming spune că vor fi disponibile mai multe funcții, inclusiv o reproiectare a aplicației YouTube Kids.

YouTube își schimbă constant funcțiile de bază. Anul trecut a fost înregistrată o opțiune îmbunătățită de redare 1080p pentru utilizatorii de web, iar compania a anunțat chiar și o serie de instrumente de creație îmbunătățite de AI, printre alte actualizări.