10 ian. 2023 | 10:46

Schimbarea Digi RCS RDS de care trebuie să știe toți clienții: ce faci dacă nu-ți mai merg echipamentele din casă, internetul cum trebuie

ACTUALITATE
Schimbarea Digi RCS RDS de care trebuie să știe toți clienții: ce faci dacă nu-ți mai merg echipamentele din casă, internetul cum trebuie

Nu de puține ori, Digi RCS RDS face niște schimbări semnificative la lista serviciilor pe care le pune la dispoziția clienților, din diverse motive. Problemele apar în momentul în care gigantul telecomunicațiilor din România desființează niște funcții de care unii clienți au nevoie, cum s-a întâmplat acum.

La momentul de față, Digi RCS RDS este grupul de telecomunicații cu cel mai mare număr de clienți din România. Din această poziție, tocmai a luat o măsură care care va afecta milioane de clienți de pe meleaguri mioritice care utilizează serviciul de internet al companiei. Argumentul oficial pentru această măsură este că va spori securitatea clienților și va preveni atacurile informatice. Problema este că mulți clienți au nevoie de acea funcție pentru o serie stufoasă de scenarii legitime, iar activarea ei nu va fi foarte facilă.

Digi RCS RDS, o lovitură pentru ”binele” clienților

Digi RCS RDS a blocat o serie stufoasă de porturi pentru serviciile de internet fix din România, de care beneficiază peste 5 milioane de români în momentul de față. Deși acele porturi au și utilizări legitime de care unii clienți ar putea să aibă nevoie, sunt blocate pentru toată lumea în mod implicit, sub argumentul că ar putea fi folosite pentru atacuri informatice.

Practic, dacă ai camere video instalate în casă, sisteme de alarmă, NAS-uri sau pur și simplu vrei să joci online fără întreruperi, Digi RCS RDS ți-a pus bețe în roate, iar soluția este să faci o cerere de deblocare însoțită de un motiv credibil pentru care îți dorești asta. Întregul efortul tehnic se desfășoară din platforma online Digi RCS RDS, din contul de client, în urma autentificării.

În teorie, acest set de restricții al furnizorului de internet nu este nou, dar s-a extins semnificativ în cei câțiva ani de când a fost implementat prima oară. Lista de porturi blocate implicit o poți vedea mai jos.

rcs rds blocare porturi

rcs rds blocare porturi

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele