14 sept. 2023 | 15:12

Salariu de 8.000 de lei și apartament gratis de la job: locul de muncă pe care se bat tinerii din România

ACTUALITATE
Salariu de 8.000 de lei și apartament gratis de la job: locul de muncă pe care se bat tinerii din România

Ce anunț de recrutare poate să sune mai bine de atât?! Să ți se ofere un salariu de 8.000 de lei, dar și posibilitatea de a locui gratis într-un apartament dintr-un orășel destul de mare din țară e cu adevărat visul oricărui român, în aceste vremuri tulburi.

Pentru mulți români a devenit o misiune imposibilă să-și poată achiziționa propria casă, fie și în chirie, din cauza crizei costului vieții. Stăm cu părinții până la 30 de ani sau chiar mai mult, fiindcă nu ne permitem să ne desprindem de casa părintească, din cauza costurilor prea mari pe care o astfel de mișcare le presupune.

Tocmai de aceea, pentru români, o ofertă de angajare în care ți se dă apartament, dar și un salariu dublu față de nivelul mediu al pieței muncii în general, nu are cum să nu fie extrem de atractivă.

Ca să nu mai lungim suspansul, precizăm că este vorba despre modalitatea prin care Spitalul din Mioveni, județul Argeș, își recrutează medici.

Așa arată jobul ideal în România. Salariu mare și apartament gratuit de la angajator

Administrația de aici s-ar confrunta, la fel ca restul spitalelor din țară, cu o criză acută de personal medical, dacă nu ar fi pus în practică o metodă inteligentă și eficientă de a atrage tineri medici dornici să ajute comunitatea.

Aceștia sunt atrași de salariul mai mult decât atractiv, dar și de posibilitatea de a locui într-un apartament ce li se pune la dispoziție, numai să accepte locul de muncă.

Cifrele din spatele acestei idei sunt grăitoare și nu mai au nevoie de niciun comentariu suplimentar. Practic, tinerii medici vin din toate colțurile țării să lucreze aici, să beneficieze de o astfel de oportunitate destul de rară la noi.

Numai în ultima jumătate de an, la spitalul din Mioveni au ajuns 16 medici, un număr record, probabil unic pentru spitalele publice din țară, care se confruntă cu un deficit puternic al medicilor.

„Oportunitatea a venit prin construirea spitalului nou, un proiect nou, alături de noul manager, având în vedere şi promisiunile dânsului şi echipa de medici. Faptul că am putut să aduc lângă mine, odată cu venirea mea, şi alţi colegi”, declară Alin Radu, medic, citat de observatornews.ro.