24 mart. 2023 | 15:34

Rusia susține că trupele sale ar putea avansa până la Kiev. Anunțul pune în alertă Ucraina

ULTIMA ORĂ
Rusia susține că trupele sale ar putea avansa până la Kiev. Anunțul pune în alertă Ucraina

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a precizat, vineri, că s-ar putea ca trupele ruse să fie nevoite să avanseze până la Kiev sau Lvov, dacă va fi necesar. Dar declarația fostului locțiitor al lui Putin este ridicolă, susțin analiștii occidentali, deoarece, anul trecut, armata rusă a trebuit să se retragă de pe pozițiile sale din nordul Ucrainei, după mai multe înfrângeri și blocaje.

Anunțul venit din Moscova care pune în alertă Ucraina

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a afirmat, vineri, că s-ar putea ca trupele ruse să fie nevoite să avanseze până la Kiev sau Liov, dacă va fi necesar, „pentru a distruge această infecţie”, făcând aluzie la Ucraina.

„Să arunce toți străinii care sunt acolo, în sensul larg al cuvântului, să formeze o bandă sanitară care să nu permită utilizarea niciunui tip de arme care lucrează la distanțe medii și scurte, adică 70-100 de kilometri, să o demilitarizeze, dacă vorbim despre componenta militară. Și dacă acest lucru nu este suficient, ei bine, atunci luați alte decizii.

Nimic nu poate fi exclus. Dacă trebuie să ajungă la Kiev, atunci vor trebui să meargă la Kiev, dacă trebuie să ajungă la Liov, atunci vor trebui să meargă la Liov, pentru a distruge această infecţie”, a spus Medvedev, care susține că Rusia are nevoie de o „fâșie sanitară” la granița sa vestică. „Toate obiectivele stabilite pentru protejarea teritoriului nostru, adică a teritoriului Federaţiei Ruse, trebuie să fie atinse”, a completat aliatul lui Putin.

Medvedev l-a citat pe Stalin

Cu o zi în urmă, oficialul rus a citit un mesaj al liderului sovietic Iosif Stalin din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru „a-i încuraja” pe şefii întreprinderilor din industria militară să adopte măsuri în vederea creşterii producţiei de armament.

„Vreau să mă fac auzit şi să luaţi aminte la cuvintele generalismului. După cum bine ştiţi, rezultatele unor astfel de declaraţii au fost impresionante şi, dacă nu ar fi fost aşa, înţelegeţi ce s-ar fi întâmplat”, este apelul lui Medvedev, cu referire la execuţiile în masă din acea perioadă, potrivit unei înregistrări video postate pe canalul său de Telegram.

La ce mesaj face referire oficialul rus

La câteva luni după invazia nazistă a URSS, Stalin le-a transmis conducătorilor întreprinderilor militare de la acea vreme următorul mesaj:„Vă cer să îndepliniţi cu onestitate şi la timp comenzile de furnizare de carcase de tancuri pentru fabrica de tractoare din Celiabinsk. Acum vă cer şi aştept să vă faceţi datoria faţă de patrie. Peste câteva zile, dacă se va dovedi că nu v-aţi îndeplinit datoria faţă de patrie, voi începe să vă anihilez ca pe nişte criminali care nu respectă onoarea şi interesele patriei lor. Nu trebuie să permitem ca soldaţii noştri să sufere pe front din cauza lipsei de tancuri, în timp ce departe, în spatele frontului, cineva trândăveşte şi se răcoreşte”. Telegrama revoluționarului datează din 17 septembrie 1941.

De când Kremlinul a invadat Ucraina în februarie 2022, Dmitri Medvedev folosește un ton extrem de agresiv, încercând cu disperare să intre în grațiile șefului său, remarcă Occidentul. De atunci, el și-a asumat rolul de „bufon al curții” de la Moscova, cu numeroase afirmații belicoase.