11 apr. 2023 | 15:55

Românii și vizele de SUA – când scăpăm de vizitele la ambasadă: se schimbă legea în America

ACTUALITATE
Românii și vizele de SUA - când scăpăm de vizitele la ambasadă: se schimbă legea în America

Dacă vrei să mergi în Statele Unite ale Americii și vrei să obții o viză, probabil că știi deja un lucru: ai nevoie de multă răbdare și, poate mai important decât atât, de nervi de oțel.

În cazul în care ești curios să afli care sunt pașii concreți pentru a obține o viză de SUA, poți consulta acest material.

Așadar, conform materialului din spatele linkului de mai sus, în momentul de față, poți obține viză pentru SUA dacă te încadrezi în anumite categorii, dacă plătești o taxă și, mai ales, dacă oferi motive concrete ofițerului intervievator ca să te catalogheze drept „de bună credință”.

Totuși, lucrurile sunt pe cale să schimbe, dacă „se aliniază astrele” corespunzător pentru România.

Visa Waiver, un pic mai aproape de România

Un proiect de lege de susținere a admiterii României în programul Visa Waiver a fost inițiat luna trecută de doi senatori americani și, dacă va fi adoptat de Congres și promulgat de președintele Joe Biden, ar duce la includerea României în program în lipsa respectarea criteriilor de admitere care au fost stipulate de Legea Imigrației și Naționalității. În concluzie, românilor le-ar putea fi mult mai ușor să călătorească în Statele Unite.

Draftul de act normativ elaborat de senatorii democrați Richard Durbin și Jeanne Shaheen nu îl obligă pe secretarul Homeland Security să facă acest lucru, ci doar îi dă posiblitatatea să ne treacă pe lista „albă”, în cazul în care crede de cuviință.

„România și Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor României de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea României în programul Visa Waiver. Dialogul care a fost inițiat în 2021 pe acest subiect, la nivel de experți și la nivel politic, va continua”, se stipulează în declarația comună a Guvernelor României și Statelor Unite ale Americii, care a avut loc după cea de-a opta Rundă a Dialogului Strategic România-SUA.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele