28 iun. 2023 | 20:50

Românii se plâng că n-au bani dar pleacă în vacanțe exotice: suntem săraci sau nu?

ACTUALITATE
Românii se plâng că n-au bani dar pleacă în vacanțe exotice: suntem săraci sau nu?

La prima vedere, populația țării noastre e împovărată de scumpiri până peste cap și ai zice că nimeni nu și-a mai permis anul acesta o vacanță exotică, în destinații de top ale lumii. Dar te-ai înșela amarnic dacă ai crede acest lucru. În fapt, vânzările de pachete turistice în regiuni exotice sunt pe val în această perioadă.

Companiile din turism sunt încântate de cum merg vânzările vara aceasta, mai ales pe segmentul vacanțelor în destinații îndepărtate și inedite.

Românii, mari amatori de vacanțe exotice, în plină criză a inflației

Conform reprezentanților Eturia, românii au prins gustul vacanțelor de tip croazieră și Adventure.

“Luna iunie a anului 2023 a fost una dintre cele mai bune luni în materie de vânzări de vacanțe exotice, dar și europene. Interesul crescut arătat de turiștii români, pe tot parcursul acestui an, dar cu precădere de la debutul sezonului estival, ne determină să previzionăm o creștere, pentru urmatoarele luni, de 40% comparativ cu anul 2022.

În materie de costuri, un pachet mediu, într-o destinatie exotică, începe de la 1500 euro/persoană și include avion, cazare minim 7 nopți cu regim de mese în funcție de hotel și destinație, transferuri locale, asigurare medicală, consultanță și linie de urgență 24/7, ” declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

De asemenea, interesant de punctat este și faptul că turismul pare să-și fi revenit în sfârșit după pandemia de coronavirus, în sensul în care consumatorii și-ar fi reluat obiceiurile vechi, pe care le practicau până în 2019 când își alegeau o vacanță, adică o rezervă cu mai bine de jumătate de an înainte, fiindcă acum nu mai există riscurile din 2020 sau 2021 de a fi nevoiți să-și anuleze sejurul peste noapte.

“Analizând dinamica solicitărilor de vacanțe observăm un fenomen și anume acela că românii au reînceput să își achiziționeze vacanțele așa cum procedau înainte de pandemie, au revenit la un comportament de achiziție cu rezervari de peste 6 luni în avans. Astfel, multe vacanțe din iarna și primavara lui 2024 sunt deja sold out. Înregistrăm tot mai multe rezervari pentru vacanțele din toamnă, luna noiembrie, Craciunul și Revelionul acestui an, declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele