25 mart. 2023 | 08:55

REVIEW Ghislaine Maxwell: Filthy Rich – documentarul Netflix care îți arată fața urâtă a omenirii

ACTUALITATE
REVIEW Ghislaine Maxwell: Filthy Rich - documentarul Netflix care îți arată fața urâtă a omenirii

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich este unul dintre cele mai recente documentare și îl poți vedea pe pe Netflix chiar acum, dacă ai un cont pe această platformă de streaming.

Ce-i drept, documentarul Ghislaine Maxwell: Filthy Rich nu este chiar pentru toată lumea, de vreme ce îți trebuie un pic de sânge rece ca să te poți uita la el și, mai ales, ca să digeri faptul că oameni ca Ghislaine Maxwell sunt cât se poate de reali.

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich – cum arată „răul”, de fapt

Ghislaine Maxwell este fiica controversatului mogul de presă britanic Robert Maxwell, iar cum așchia nu sare departe de trunchi, aceasta pare să fi ales să urmeze „poruncile” tatălui ei, în încercarea disperată de a-l mulțumi pe acesta.

Documentarul Netflix este extrem de bine realizat, atât din punct de vedere vizual cât și narativ, scoțând la lumină „răul absolut” care poate zace într-o femeie.

Poate te întrebi de ce am pus emfază pe „femeie”. Ei, bine, răul pe care îl face Ghislaine Maxwell este îndreptat împotriva femeilor tinere și, poate și mai grav, asupra minorelor pe care le ademenește pentru a le trafica.

Imediat după moartea tatălui ei, intrând într-o gaură financiară de proporții, Ghislaine Maxwell se vede nevoită să-și găsească un al doilea „tată”, astfel că intră într-o relație „nefinalizată” cu o căsătorie, spre marea ei nemulțumire, cu Jeffrey Epstein, un cunoscut om de afaceri cu legături în lumea „bună” a Americii.

Lui Epstein îi plac minorele, iar Ghislaine Maxwell îl va ajuta să le obțină, crând în jurul lui un adevărat imperiu al traficului de carne vie, atât pentru el, cât și pentru prietenii sus-puși ai acestuia.

Comentatorii cazului ajung să se întrebe cine este mai vinovat, în această ecuație? Ghislaine Maxwell sau Jeffrey Epstein, de vreme ce femeia se chinuie, în acest moment, să-și demonstreze aparenta nevinovăție, în condițiile în care Epstein pare să fi ales calea ușoară, cea a sinuciderii?

Îți recomand, de asemenea, și acest documentar pe care îl consider, într-o oarecare măsură, din aceeași categorie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele