04 mai 2023 | 14:22

Reacția lui Vladimir Putin la tentativa de asasinat. Rusia acuză Statele Unite ale Americii

ULTIMA ORĂ
Reacția lui Vladimir Putin la tentativa de asasinat. Rusia acuză Statele Unite ale Americii

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezvăluit ce reacția a avut președintele rus Vladimir Putin la tentativa de asasinat. Rusia dă vina pe Statele Unite ale Americii pentru acest incident, în timp ce unii analiști susțin că ar putea fi vorba despre o înscenare a Moscovei.

Cum a reacționat Vladimir Putin la tentativa de asasinat

Conform lui Dmitri Peskov, Vladimir Putin a reacționat cu calm la tentativa de asasinat și că nu s-a schimbat nimic în mediul de lucru.

„Știți că președintele își păstrează întotdeauna calmul, claritatea în evaluările și comenzile pe care le dă în situații dificile, extreme.

Nu s-a întâmplat nimic nou în această privință. Ca de obicei, mediul de lucru. Toată lumea lucrează, toată lumea este la locul ei”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia dă vina pe Statele Unite ale Americii

Dmitri Peskov a mai declarat că în spatele atacului cu dronă de la Kremlin se află Statele Unite ale Americii, dar fără să facă vreo dovadă în acest sens. El a precizat că Rusia știe că Washingtonul își selectează țintele, iar Ucraina îi pune în aplicare planurile.

„Încercările de a dezminți acest lucru, atât la Kiev, cât și la Washington, sunt, bineînțeles, absolut ridicole.

Știm foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acțiuni, la astfel de atacuri teroriste, nu se iau la Kiev, ci la Washington”, a spus Peskov, adăugând că Rusia are mai multe opțiuni pentru a riposta, iar răspunsul va fi analizat atent.

Ucraina a negat implicarea în incidentul din primele ore ale zilei de miercuri, când imagini video au arătat două drone care se apropiau de Kremlin și una dintre ele explodând.

Totodată, analiștii de la Institutul american pentru Studiul Războiului sunt de părere că guvernul Rusiei este cel care a organizat atacul deasupra Kremlinului, cu intenţia de a aduce războiul în faţa populaţiei ruse şi de a crea condiţiile pentru o mobilizare socială mai amplă în ţară, în contextul aşteptatei contraofensive a Ucrainei.