10 iul. 2023 | 14:25

Primul produs nou de la creatorul iPod, iPhone și Macintosh, după ce a părăsit Apple: ”gadgetul” extravagant de la Jony Ive

ACTUALITATE
Primul produs nou de la creatorul iPod, iPhone și Macintosh, după ce a părăsit Apple: ”gadgetul” extravagant de la Jony Ive

Am trecut de la dispozitivele de muzică digitală la una analogică.

Jony Ive a fost ocupat de când a părăsit Apple, cu agenția sa de design lucrând la lucruri precum un nou tip de font, un nas de clovn pentru un proiect caritabil și „viitorul Airbnb”. Cel mai recent proiect al lui LoveFrom îl duce pe Ive înapoi la zilele sale hardware – este un nou model de platan modular care există de o jumătate de secol.

LoveFrom a ajutat la rafinarea Linn’s Sondek LP12 pentru o ediție de 50 de ani. Ive a spus celor de la Fast Company că a fost un „proiect foarte blând și modest” pentru LoveFrom, care provine din admirația echipei sale pentru Linn. Poate ca urmare a acestui fapt, LoveFrom a efectuat munca pro bono. „Există multe lucruri pe care mi-am dorit întotdeauna să le pot face doar din dragostea de a le face”, a remarcat Ive.

O schimbare interesantă

Firma de design a abordat-o pe Linn pentru a lucra împreună, în parte pentru că Ive este un fan de multă vreme al mărcii. Cele două echipe au examinat fiecare aspect al LP12, dar nu au putut schimba prea mult placa turnantă din cauza preocupărilor legate de impactul asupra calității sunetului. Totuși, LoveFrom „a văzut o serie de domenii în care ar putea exista mici îmbunătățiri și evoluții blânde ale designului actual”, a spus Ive.

Exteriorul ediției speciale Sondek LP12-50 arată în mare parte la fel cu LP12 standard, deși modificările includ colțuri rotunjite pentru unele componente, mai degrabă decât margini pătrate. Există un buton de pornire circular din aluminiu în loc de un balansoar din plastic, în timp ce o nouă balama aparent permite capacului de praf să rămână ușor deschis în orice unghi.

Dacă ești interesat să cumperi primul hardware post-Apple la care Ive a lucrat, va trebui să sapi adânc în buzunare. Sondek LP12-50 costă 60.000 USD și Linn face doar 250 de modele.

Cel puțin pentru acest proiect, Ive a trecut de la hardware audio digital la un produs analogic. El a jucat un rol esențial în iPod, iPhone și AirPod-uri în timpul mandatului său la Apple, deoarece a ajutat compania să atingă cote extraordinare. S-ar putea să vedem lucrări mai ambițioase din tabăra LoveFrom în următorii câțiva ani, deoarece firma colaborează cu Ferrari și holdingul său Exor la mai multe proiecte creative.