22 sept. 2023 | 18:11

Povestea celui mai cunoscut „valet” de la curtea „voievodului” Gigi Becali. Cum a ajuns Luțu omul de încredere al ptronului FCSB

ENTERTAINMENT
Povestea celui mai cunoscut

Cum a ajuns Luțu omul de incredere al ptronului Ionuţ Luţu este o figură pitorească în fotbalului românesc. A avut talent cu carul, dar l-a irosit și este recunoscut pentru celebrele petreceri cu lăutari de pe vremea în care era jucător. Acum, el este mâna dreaptă a lui Gigi Becali. Cum a ajuns în această situație povestește unul intre oamenii care au făcut afaceri cu patronul FCSB.

Povestea celui mai cunoscut "valet" de la curtea "voievodului" Gigi Becali. Cum a ajuns Lutu omul de incredere al ptronului FCSB

Ionuț Luțu, omul de incredere al ptronului FCSB, alături de acesta în tribuna oficială la FCSB – Boto;ani, în 2018.

Ionuț Luțu, mâna dreaptă a lui Gigi Becali

Ionuț Luțu și-a început cariera în fotbalul mare la Progresul Bucureşti, în 1993. După trei ani şi-a văzut visul cu ochii și a juns la Universitatea Craiova, el fiind născut şi crescut în Slatina. Cel alintat ”Hagiluțu” a mai îmbrăcat tricourile formațiilor Steaua și Rapid, dar și Galatasaray.

Vezi și: Cum a ajuns Gigi Becali la Steaua: a inventat cardul „Punga cu bani”, prin care plătea jucătorii, a urmărit doar să fie celebru și multe alte picanterii

După ce a terminat cu fotbalul, viața lui a luat o altă turnură. A ajuns să lucreze pentru Gigi Becali și este omul în care patronul FCSB își pune cea mai mare bază, deși este înconjurat de multe alte persoane. De altfel, fostul jucător este singurul care are cheia de la seiful latifundiarului din Pipera.

Povestea celui mai cunoscut "valet" de la curtea "voievodului" Gigi Becali. Cum a ajuns Luțu omul de încredere al ptronului FCSB

Ionuț Luțu al]turi de Gigi Becaliu la un meci FCSB – Dinamo, în 2015. Sursa foto: Sport Pictures

Cum a ajuns Ionuț Luțu să lucreze pentru Gigi Becali

Beinur Nuredin, una dintre persoanele care au făcut afaceri cu Gigi Becali de-a lungul timpului, a dezvăluit cum a ajuns Ionuț Luțu omul de de bază al omului de afaceri. Mai mult, acesta a dezvăluit de ce are patronul FCSB atât de mare încredere în ”Hagiluțu”.

„Ionuț Luțu a ajuns lângă Gigi datorită mie. Are mai puțină legătură faptul că a jucat la Steaua. Gigi și-a dat seama despre Luțu că este un om căruia îi lași casa, milioanele pe masă, orice, iar el nu face greșeli.

Nu fură Luțu, poate să fie și milioane în fața lui. Luțu a numărat milioane, a avut milioane, dar e genul de om care dacă te vede la suferință își dă și camașa de pe el”, a spus Beinur Nuredin, în podcastul ”Tare de Tot”, realizat de Viorel Grigoroiu.

Renumit pentru petrecerile cu lăutari

Ionuț Luțu a avut talent cu carul, dar a fost un petrecăreţ incurabil și este recunoscut pentru petrecerile cu lăutari. Chiar el mărturisea cu ceva vreme în urmă că este înnebunit după muzîca lăutărească. A rămas celebru cheful de pe vremea în care juca în Coreea de Sud, la Samsung Blue Wings. Pentru că îi era dor de casă a adus pe banii lui un taraf de lăutari, care i-au cântat ”M-a făcut mama oltean” şi alte melodii cunoscute.

Am adus nişte lăutari până în Coreea de Sud. Îmi era dor că mă durea inima, la propriu, să ascult muzică populară cântată live. Le-am plătit atunci o sumă destul de mare, 6.000-7.000 de dolari, în aceşti bani intrând biletele de avion, cazarea lor în Coreea, onorariul şi ceva sticle cu vin de Drăgăşani.

Ce să fac? Îmi plac de mor melodiile lăutăreşti. Am dat şi 25.000 de euro la lăutari într-o seară, eram tâmpit rău… Am şi-o melodie preferată… ”Buzunarul de la spate”, aia e melodia mea”, a povestit Ionuț Luțu.

Povestea celui mai cunoscut "valet" de la curtea "voievodului" Gigi Becali. Cum a ajuns Luțu omul de încredere al ptronului FCSB

Ionuț Luțu și MM Stoica, managrrul general al FCSB.

Un alt episod petrecut tot în Coreea, în 2001, a fost cu ocazia zilei lui Cosmin Olăriu, antrenorul său de atunci. El a dat peste nişte lăutari români acolo și i-a dus la petrecerea tehnicianului.

”Le-a dat Oli vreo 5.000-6.000 de dolari, a doua zi mă înjura de nu mai putea. Pe urmă i-am luat cu mine în discotecă”, și-a amintit Luțu.

Cea mai mare primă pe care a primit-o Ionuț Luțu în carieră a fost 15.000 de dolari. I-a dat-o Viorel Păunescu după Cupa cîştigată în 1999 cu Steaua împotriva Rapidului. El a povestit că a cheltuit toți banii la mare, într-o singură săptămână de vacanță.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele