31 mai 2021 | 13:07

Ce secret ascunde palatul lui Gigi Becali. Ce se află, de fapt, sub el

Sport
Ce secret ascunde palatul lui Gigi Becali. Ce se află, de fapt, sub el
Secretele ascunse din Casa Manu-Auschnitt

Celebrul latifundiar Gigi Becali are și astăzi una din cele mai vechi edificii monument istoric din București. Achiziționat de Becali cu 7 milioane de euro, celebrul Palat are o istorie și o poveste impresionantă. Pe lângă asta se spune că are și câteva secrete despre care s-au vehiculat multe lucruri de-a lungul timpului. Casa Manu-Auschnitt, o capodoperă arhitectonică a începutlui de secol XX are o istorie plină de neprevăzut.

Palatul lui Becali și istoria lui interbelică

Celebrul Palat în care astăzi locuiește Gigi Becali are o istorie îndelungată, ce pornește din anul 1915. Casa Manu-Auschnitt a fost construită în 1915 conform planurilor arhitectului Grigore Cerchez, din București. Așa cum a fost ea imaginată era copia fidelă a unei alte celebre clădiri, din Paris, astăzi Muzeul Rodin. La vremea construcției clădirii parisiene era cunoscută sub numele de Palatului Biron.

Poreclită la momentul finalizării sale ca „cea mai frumoasă casă din cartier”, a fost construită de magistratul Iancu Manu. Celebra vilă era din punct de vedere arhitectonic influențată de stilul construcțiilor din timpul lui  Louis XIV. Povestea spune că în 1930, la întoarcerea sa pe tron, regele Carol al II-lea intenționa să o găzduiască pe Elena Lupescu, amanta sa în casă. În cele din urmă a renunțat și a cumpărat o altă vilă din cartier.

Afaceristul și consilierul financiar al Elenei Lupescu Max Auschnitt a cumpărat casa în 1932. Acesta a transformat Casa Manu-Auschnitt într-un loc pentru petreceri. Auschnitt a părăsit țara în 1946, după abolirea monarhiei. Casa Manu-Auschnitt a fost apoi confiscată de regimul comunist, odată cu venirea acestora la putere.

După 1948 în Casa Manu-Auschnitt a locuit premierul Petru Groza, preluând casa de la ambasada Argentinei. După 1989, casa a fost returnată familiei Auschnitt, care a moștenit-o după 1989. În 2006 a fost cumpărată de Gigi Becali, și l-a costat 7 milioane de euro, iar lucrările de restaurare încă 1,5 milioane.

Secretele ascunse din Casa Manu-Auschnitt

Despre celebra casă Manu-Auschnitt au existat, cel puțin în perioada lui Carol al II-lea, mai multe legende despre secretele ce sălășluiau aici. Unele dintre ele au fost reiterate odată cu preluarea locuinței de premierul comunist, Petru Groza. Spre surprinderea multora toate acele legende s-au dovedit a fi adevărate.

Pe vremea regelui Carol al II-lea, se spune că acesta ca să ajungă la amanta sa, controversata Elena Lupescu, mergea printr-un tunel expre construit până la Casa Manu-Auschnitt. Acest tunel ar fi fost construit după ce Auschnitt pierde locuința la o partidă de poker în favoarea regelui Carol al II-lea.

O altă legendă care s-a dovedit a fi adevărată, este exitența celui de-al doilea tunel construit după venirea la putere a lui Petru Groza. Acest al doilea tunel ar fi fost construit după mutarea sa în Casa Manu-Auschnitt. Al doilea tunel ar fi dus către CC al PCR, descoperit atât de arhitectul angajat de Becali să recondiționeze casa, cât și de moștenitorul celebrei case.

”După 1947, când Auschnit a fugit din țară, în casă s-a instalat Petru Groza și acolo a rămas până a murit. Tunelul era pentru el, ca să ajungă în clădirea CC al PCR”, explică Varlam.

După cumpărarea vilei, Gigi Becali avea să investească alte 1,5 milioane de euro în recondiționarea casei, iar arhitectul, Camil Roguski, avea să confirme și el existența celor două tuneluri secrete de sub Casa Manu-Auschnitt.

”Tunelul era pentru Lupeasca, desigur. El duce la o casă care a fost tot a lui Auschnit și pe care acesta a pierdut-o la cărți în favoarea lui Carol”, declara Camil Roguski.

Casa Manu-Auschnitt, la 106 ani de existență

Astăzi Casa Manu-Auschnitt, cu cele peste 20 de camere a fost decorată în stil de epocă. Are pereți placați cu aur de 24 de carate, perdele cu ciucuri, covoare pufoase, candelabre la scară largă. Rezultatul a fost completat cu decorațiuni de ipsos placate cu aur destul de exagerate, o intrare impresionantă și interioare care se laudă cu decorațiuni excesive.

O figură religioasă, apropiații spun că Gigi Becali a completat interioarele cu picturi și icoane de scenă biblică placate cu aur. După ce a terminat de renovat Gigi Becali și-a auto-intitluat locuința palatul său. Aici își are biroul, în trecut a fost sediul Partidului Nouă Generație. De obicei aici Gigi Becali își ține conferințele de presă, când e vorba de FCSB sau interviurile cu posturile de televiziune.

PlaySport
Îl atacă dur pe Columbeanu și face o comparație cu Becali: „Șmecheri de mucava. Cheltuia banii cu gagici”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Cancan.ro
Mesajul neașteptat trimis de Cristina Ciobănașu la nunta cuplului Vlad Gherman – Oana Moșneagu. “Fosta” nu și-a uitat marea iubire nici în ziua cununiei civile
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Atac terorist! Cel puțin șapte copii au fost uciși
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente. Chiriașii au INTERZIS
EVZ.ro
Eclipsa totală de soare. Experiment în premieră pe cer
Adevarul
Tânărul care a aplicat la 1.700 de locuri de muncă și a primit o singură ofertă: „Ce naiba e în neregulă cu mine?“ VIDEO
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Gigi Becali: ”Plâng! Am fost om nemernic”. Dezvăluirea patronului de la FCSB: ”În doi ani e gata”
Digisport.ro
Prodanca îl face praf pe Reghecampf, după ce a acuzat-o de amantlâc: „Să treci pe la noi să-ți dăm 2000 de euro că nu te mai vezi de mizerie”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Pârjoale de cartofi, rețeta de post. Uiți de carne
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Obligatoriu pentru TOATE mașinile noi din 1 iulie. S-a dat ordin de la UE
Capital.ro
Maioneză de post, rețetă rapidă. Este delicioasă și se prepară în doar cinci minute
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
ANUNȚUL HIDROELECTRICA privind FACTURILE! Jumătate de milion de români, vizați
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro