07 aug. 2023 | 18:27

”Plănuiești să distrugi lumea?” – ce a putut răspunde acest robot, discuția îți dă fiori reci

ACTUALITATE
”Plănuiești să distrugi lumea?” - ce a putut răspunde acest robot, discuția îți dă fiori reci

În ultima perioadă asistăm la o adevărată explozie a inteligenței artificiale, cercetătorii făcând în așa fel încât această zonă de tehnologie de ultimă oră să evolueze peste așteptările noastre, într-o perioadă extrem de redusă.

Deși ne bucurăm cu toții de avantajele evoluției, care pot contribui semnificativ la progresul omenirii, de exemplu la dezvoltarea de noi tehnici medicale și de asistență în caz de urgență, mulți dintre noi sunt înfricoșați de inteligența artificială.

Cei ce au vizionat filme legate de cum inteligența artificială va ajunge să conducă lumea și chiar să se întoarcă împotriva creatorului său, omul, sunt terifiați când văd cât de semnificativ e progresul în domeniu.

Avem motive să ne temem de inteligența artificială? Ne va distruge?

În cele din urmă, totul se rezumă la o întrebare simplă: avem motive să ne temem de inteligența artificială?

Nu putem afla un răspuns mai bun decât din gura unui robot care astăzi se află în vârful ierarhiei de dezvoltare tech pe această zonă. Este vorba despre robotului Ameca.

Mașinăria a acordat un interviu reporterului Tom Steinfort – în cadrul emisiunii ”60 Minute” Australia, unde a fost întrebată, punctual, dacă plănuiește să distrugă lumea.

”Ochii tăi par foarte realiști, la fel și expresiile tale faciale. Crezi că sunt atrăgător?”, a întrebat reporterul.

Ameca a răspuns: ”Nu este treaba mea să judec felul cum arăți, dar cred că ai o personalitate grozavă și asta este foarte important”.

Ulterior, robotului i s-a adresat întrebarea cu pricina, reporterul fiind curios dacă acesta are de gând să se răzvrătească împotriva omenirii și, în fond, a celor ce l-au creat până la urmă.

„Nu sunt sigur de ce ai crede asta”, a spus Ameca la întrebarea directă, aruncând un ochi lateral reporterului.

„Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele