19 iun. 2023 | 15:05

O mamă şi copiii ei, la spital după ce au mâncat jeleuri cu căpșuni din Irlanda. Dulciurile conțineau cannabis, iar poliția din Neamț face verificări

ULTIMA ORĂ
O mamă şi copiii ei, la spital după ce au mâncat jeleuri cu căpșuni din Irlanda. Dulciurile conțineau cannabis, iar poliția din Neamț face verificări

Este vorba de o femeie și trei copii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani din Neamț. Aceștia au ajuns de urgență la spital după ce au primit de la o rudă din Irlanda jeleuria. În urma verificărilor s-a descoperit că dulciurile conțineau cannabis, iar poliția a deschis un dosar penal.

Jeleurile cu cannabis, aduse din Irlanda

Cazul a avut loc în comuna Horia din județul Neamț, iar jeleurile cu căpșuni au fost aduse de o rudă celor doi copii. Aceștia au mâncat jeleurile respective și au început să se simtă rău, fiind nevoie să meargă la spital. Cel mai grav este copilul de 10 ani.

„La UPU a fost admis un băieţel de 10 care prezenta semne clinice de intoxicaţie cu cannabis. Declarativ acest copil a ingerat jeleuri care aveau în compoziţie cannabis.

Pe anamneza şi manifestările clinice s-a stabilit acest diagnostic de intoxicaţie accidentală prin ingestie de jeleuri care aveau cannabis. Copilul a fost internat în compartimentul de Toxicologie al spitalului. A avut o evoluţie favorabilă prin terapie simptomatică şi a plecat la domiciliu cu recomandări”, a transmis dr. Solange Roşu, medic şef UPU, Spitalul Sf. Maria din Iași.

Cazul a intrat și în atenția poliției care face verificări în acest caz.

„La data de 17 iunie, în jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, la o unitate medicală din Roman au fost internate patru persoane, ce manifestau o stare de rău.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12:00, o femeie de 39 de ani, împreună cu trei copii, cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, ar fi consumat mai multe jeleuri, fabricate în afara țării, ulterior aceștia manifestând o stare de rău și fiind transportați la o unitate medicală, din municipiul Roman”, a transmis poliția din Neamț.