10 nov. 2023 | 14:35

Noua funcție de la Instagram pe care ori o vei urî, ori o vei adora: Ce se întâmplă cu mesajele

ACTUALITATE
Noua funcție de la Instagram pe care ori o vei urî, ori o vei adora: Ce se întâmplă cu mesajele

Instagram începe, în sfârșit, să testeze o opțiune pentru a dezactiva problematicul „Seen”. Noua caracteristică poate fi disponibilă la început pentru un număr limitat de utilizatori.

Platforma deținută de Meta vrea să dezactiveze „Seen”

Furnizarea de confirmări de citire este de mult timp o alegere pe aproape fiecare platformă de mesagerie. Acum, una dintre cele mai mari platforme de social media, Instagram, testează, în sfârșit, o funcție care le permite utilizatorilor să se ascundă când au „văzut” un mesaj. CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și șeful Instagram, Adam Mosseri, au anunțat amândoi actualizarea pe canalele lor Instagram Broadcast.

Mosseri a împărtășit și o imagine a modului în care va funcționa noua caracteristică. Opțiunea va apărea în fila Confidențialitate și Siguranță, accesibilă făcând clic pe numele persoanei din interiorul chat-ului. De acolo, va apărea o secțiune numită „Cine îți poate vedea activitatea”. Astfel, poți să dai off la comutatorul de mai jos și toate vizualizările ar trebui să devină private.

Vezi și: Instagram are o funcție nouă: ce vei putea face de acum pe platforma de social media

Vezi și: Funcția Instagram care mai mult rău îți face, decât bine. Ce se întâmplă cu fotografiile tale

Indiferent dacă deschizi un mesaj și nu poți asculta imediat sau, pur și simplu, nu dorești să răspunzi în acel moment, există o mulțime de motive pentru care ascunderea confirmărilor de citire poate fi benefică. Cu toate acestea, nu au spus când va fi lansată opțiunea pentru toată lumea sau cum o testează exact. De asemenea, nu este clar dacă va trebui să dezactivezi funcția pentru fiecare persoană sau dacă, în cele din urmă, va exista o opțiune generală. Aceste lucruri rămân de văzut.

Ca referință, WhatsApp, deținut de Meta, le-a permis utilizatorilor să-și ascundă confirmările de citire din 2014, dar Messenger, precum Instagram, încă afișează automat când este vizualizat un mesaj. Poate că într-o zi toate platformele Meta vor permite verificarea discretă a mesajelor, dar până atunci vom urmări cum decurge acest test al Instagram.

Instagram vrea să te scape de mesajele nedorite

Mai mult, Instagram se străduie să facă un pic mai dificilă inundarea căsuței tale de mesagerie cu spam. Rețeaua de socializare implementează politici de solicitare DM mai stricte care, printre altele, limitează expeditorii la un singur mesaj dacă nu îi ai la follow.

Astfel, va trebui să accepți solicitarea de chat înainte ca ei să poată trimite ceva mai mult de atât. Solicitările DM sunt acum limitate la text. Spammerii nu pot trimite fotografii, videoclipuri sau mesaje vocale, cu alte cuvinte.