14 iun. 2023 | 10:23

Instagram are o funcție nouă: ce vei putea face de acum pe platforma de social media

ACTUALITATE
Instagram are o funcție nouă: ce vei putea face de acum pe platforma de social media

Instagram adaugă muzică și traducere la caracteristica Notes. Astfel, vei putea posta un clip cu o melodie de 30 de secunde alături de un mesaj.

Se pare că Meta are o alternativă completă la Twitter, conform Engadget. Între timp, Instagram are încă propria sa funcție Notes, care primește o actualizare, deoarece acum acceptă muzică și traducere. CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat actualizarea pe canalul său de Instagram.

Funcție nouă de la Instagram

Încă din decembrie, funcția Notes le-a permis utilizatorilor să partajeze scurte actualizări de stare, inclusiv text și emoji pe profilurile lor. Adăugarea de muzică la notele tale te va ajuta să te exprimi mai bine, spune Meta. Astfel, vei putea include un clip de 30 de secunde al unei melodii împreună cu o legendă. S-ar putea să te gândești la aceasta ca la o versiune completată a unui mesaj AIM away, în care poți posta un clip al unei melodii alături de versuri care sugerează vag sentimentele tale despre o anumită persoană sau face o lovitură pasiv-agresiv la unul dintre inamicii tăi.

În plus, vei putea traduce notele printr-o atingere. Acest lucru ar putea fi util dacă unul dintre prietenii tăi tinde să-și posteze notele într-o limbă pe care poate nu o cunoști bine.

Meta spune că mulți adolescenți preferă această funcție. Peste o sută de milioane de conturi de adolescenți au postat o notă în ultimele trei luni. Muzica și traducerea sunt ambele completări solide ale funcției și probabil că vor merge prinde la adolescenți.

Între timp, Meta a confirmat că lucrează la o „rețea socială descentralizată, de sine stătătoare” care se concentrează pe actualizări bazate pe text. Conform rapoartelor, te vei putea conecta cu datele tale de conectare Instagram și îți vei completa profilul cu detalii din contul tău existent. Serviciul se va conecta la ActivityPub, protocolul de rețea care alimentează Mastodon, în timp ce Meta se spune că încearcă să convingă utilizatori de profil, precum Oprah și Dalai Lama, să o folosească.