05 mai 2023 | 07:00

Noi vouchere pentru românii, un ajutor de 8000 de lei a fost confirmat oficial: ce poți face cu noile tichete, când intră banii de la stat

ACTUALITATE
Noi vouchere pentru românii, un ajutor de 8000 de lei a fost confirmat oficial: ce poți face cu noile tichete, când intră banii de la stat

Românii vulnerabili din punct de vedere financiar din România se bucură de o serie stufoasă de ajutoare de la stat, dacă reușesc să se încadreze în anumite condiții și, cel mai important, știu că există aceste vouchere și tichete la care pot apela.

Cel mai recent anunț despre o serie de noi vouchere pe bani europeni a venit în această săptămână de la Marcel Boloș și vizează un ajutor social de 8000 de lei ce ar urma să fie introdus în această toamnă. Banii cu pricina ar urma să fie folosiți de recipienți pentru renovarea locuințelor și pentru achiziționarea de electrocasnice esențiale, precum aragaz sau mașină de spălat. În condiții ideale, de aceste noi tichete ar ajunge să beneficieze nu mai puțin de 220.000 de familii.

Vouchere de 8000 de lei de la 1 septembrie

Nu mai puțin de 200 de milioane de euro se află în spatele unei inițiative menită să facă viața mai ușoară românilor vulnerabili care vor să-și modernizeze casa sau să își înlocuiască anumite electrocasnice esențiale, după cum a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, citat de RomâniaTV.

În practică, ajutorul de 8000 de lei va fi oferit românilor care se încadrează sub forma a două vouchere. Primul este destinat îmbunătățirii condițiilor de locuire și de reparare a locuințelor cu o valoare de 4000 de lei. Al doilea se folosește pentru echipamente electrocasnice și valorează tot 4000 de lei.

”Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a anunţat ministrul Boloş la Antena 3 CNN. Rămâne să vedem dacă până în toamnă se va mai schimba ceva pe marginea subiectului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele