22 iun. 2023 | 10:48

Nicolae Ciucă, prima reacție în cazul lui Abrudean. Ce spune de reacția PSD: Nu este obligatoriu o prioritate

ULTIMA ORĂ
Nicolae Ciucă, prima reacție în cazul lui Abrudean. Ce spune de reacția PSD: Nu este obligatoriu o prioritate

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a avut prima reacție în cazul lui Mircea Abrudean – propunerea liberalilor pentru funcția de secretar general al Guvernului, variantă refuzată de actualul premier Marcel Ciolacu. Șeful liberalilor a spus că în urmă cu două-trei luni, Mircea Abrudean, a primit aviz pentru „acces la informații clasificate de cel mai înalt nivel” și a subliniat că există „toate avizele necesare” pentru ca acesta să fie numit în funcție.

Numirea lui Abrudean provoacă tensiuni în coaliție

Premierul Marcel Ciolacu a refuzat marți să explice de ce a refuzat să îl numească pe Mircea Abrudean (PNL) în funcția de secretar general al guvernului, lucru ce a provocat tensiuni în coaliție. O primă reacție a venit și din partea lui Nicolae Ciucă. Fostul premier l-a avut pe Abrudean pe post de șef al Cancelariei în mandatul său.

„Nu este obligatoriu o prioritate. Domnul Abrudean a lucrat în fostul guvern, a lucrat foarte bine. Avem toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcție.

Cred că împreună cu domnul Marcel Ciolacu vom găsi o soluție”, a spus liderul PNL.

„Acum două sau trei luni de zile, domnul Abrudean a primit aviz pentru acces la informații clasificate de cel mai înalt nivel”, a susținut Ciucă.

Liderul PNL a mai spus că această problemă urmează să fie rezolvată la nivelul coaliției.

Susținut de filiala PNL Cluj, Abrudean a fost prefect al județului și secretar general adjunct al Guvernului în mandatul fostul premier liberal Florin Cîţu, după care șef al Cancelariei prim-ministrului în mandatul lui Nicolae Ciucă.

Potrivit CV-ului public, în anul 2021, Mircea Abrudean a absolvit programul postuniversitar „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

În 2019, Abrudean a fost șeful serviciului de relații publice al Primăriei Câmpia Turzii. Între 2017-2019 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul industrial din Cluj. Anterior a mai lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj. În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles, notează Actual de Cluj.