03 mai 2023 | 15:12

Moscova acuză Kievul de o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin. Cum ar fi încercat ucrainenii să-l ucidă pe liderul rus. Video

ULTIMA ORĂ
Moscova acuză Kievul de o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin. Cum ar fi încercat ucrainenii să-l ucidă pe liderul rus. Video

Moscova acuză Kievul de o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin, în cursul nopții de marți spre miercuri. Kremlinul a precizat cum ar fi încercat ucrainenii să-l ucidă pe liderul rus.

Cum ar fi încercat ucrainenii să îl asasineze pe Vladimir Putin

Rusia a transmis că Ucraina a încercat să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin printr-o dublă lovitură cu dronă asupra Kremlinului, în cursul nopții.

Oficialii de la Moscova au declarat că au considerat atacul ca fiind „un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse”.

„Două vehicule fără pilot la bord au fost îndreptate spre Kremlin. Dispozitivele au fost puse în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul Moscovei, conform Daily Mail.

Afirmația referitoare la tentativa eșuată de asasinat a fost făcută astăzi de Kremlin și raportată de agențiile de presă rusești. În presupusul atac ar fi fost folosite două drone ce ar fi fost dezactivate de apărarea rusă.

Agenda lui Vladimir Putin, nemodificată în urma incidentului

Moscova a precizat că Vladimir Putin nu a fost rănit și că agenda sa a rămas nemodificată. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că liderul rus lucra astăzi în mod normal la reședința sa oficială din afara orașului.

„Kremlinul a evaluat aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și o tentativă de asasinare a președintelui în ajunul Zilei Victoriei (înfrângerea lui Hitler), parada din 9 mai.

Nu s-au înregistrat victime în timpul căderii și împrăștierii fragmentelor de UAV pe teritoriul Kremlinului”, a transmis agenția de presă rusă de stat RIA Novosti, precizând că nu au fost avariate clădirile Kremlinului.

Pe rețeaua socială Telegram au apărut ceea ce par a fi înregistrări video cu focuri antiaeriene deasupra Kremlinului, în timp ce au fost raportate zgomote asemănătoare unui „tunet” la Moscova. Alte imagini de pe rețelele sociale arată degajări de fum în urma prăbușirii celor două drone aproape de Kremlin.

Rusia a întărit masiv apărarea antiaeriană la Moscova și în jurul palatelor și reședințelor lui Vladimir Putin. Însă, acum, analiștii ruși pro-război s-au declarat șocați de faptul că dronele ar putea pătrunde în apărarea Kremlinului, cea mai sacră fortăreață din Rusia.