10 aug. 2023 | 09:05

Îți ridică mașina pe loc, toți șoferii care trec pe aici trebuie să știe: Greșeala din trafic te poate costa peste 1.000 de lei

ACTUALITATE
Îți ridică mașina pe loc, toți șoferii care trec pe aici trebuie să știe: Greșeala din trafic te poate costa peste 1.000 de lei

Foarte mulți șoferi parchează în 2023 pe unde apucă, atât din cauza nepăsării, cât și a unei infrastructuri rutiere defectuoase, neadaptată la numărul de autoturisme din trafic. Soluția de educare a publicului, ca de obicei, este sancționarea.

Primăria din Brașov a confirmat începerea ridicării mașinilor care parchează neregulamentar. Acesta efort se va realiza prin firma Tektron S.R.L., companie a municipalității. În acest scop, a fost achiziționat deja un utilaj de ridicare și urmează semnarea contractului pentru al doilea utilaj, iar zona în care vor fi depozitate mașinile se află în faza de asfaltare și marcare. Nu în ultimul rând, a intrat în faza de dezbatere publică actualizarea tarifelor prevăzute în Regulamentul privind activitățile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate.

Cât te costă o parcare neregulamentară

„Din păcate, un serviciu atât de necesar a fost tergiversat de ani de zile. Din 2017, de când a fost aprobat regulamentul, nu s-a reușit finalizarea nici unei proceduri care să permită ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Astăzi am ajuns într-o fază destul de avansată: avem firma care se va ocupa de această activitate – este vorba de Tetkron, compania Municipalității – avem spațiul necesar, care mai trebuie asfaltat, avem deja primul utilaj și urmează și al doilea, și știm și care vor fi costurile pentru operarea acestui serviciu, costuri care vor trebui suportate de cel care a încărcat legea. De astăzi le supunem dezbaterii publice a brașovenilor, astfel încât, după adoptarea de către Consiliul Local a noilor tarife, să putem începe activitatea”, a precizat primarul Allen Coliban, conform Brașov.net.

Conform proiectului aflat în dezbatere publică, tarifele pe care ar urma să le plătească cei care parchează neregulamentar, pe lângă ridicarea mașinii, sunt următoarele:

  • 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;
  • 260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;
  • 200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare.

Ridicarea vehiculului parcat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

Dacă vehiculul va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele