23 sept. 2023 | 06:55

Intel are planuri mari cu inteligența artificială. Cum plănuiește să „reinventeze” computerele

ACTUALITATE
Intel are planuri mari cu inteligența artificială. Cum plănuiește să „reinventeze” computerele

Intel intenționează să furnizeze tehnologia necesară pentru a aduce inteligența artificială peste tot, de la viitoarele sale procesoare Meteor Lake, la un supercomputer AI pe care vrea să îl construiască pentru a susține Stability AI.

Toate acestea au fost împărtășite la cel de-al treilea eveniment anual Intel Innovation al companiei, unde totul s-a concentrat pe inteligența artificială și pe modul în care compania va aduce o gamă largă de tehnologii.

Intel a folosit această oportunitate pentru a da detalii despre procesoarele Xeon de următoarea generație și spune că cipurile de generația a 5-a vor aduce o combinație de îmbunătățiri ale performanței și memorie mai rapidă, folosind aceeași cantitate de putere. Aceste cipuri sunt concepute pentru a fi utilizate în centrele de date și vor fi lansate pe 14 decembrie.

Compania a anunțat, de asemenea, disponibilitatea generală a Intel Developer Cloud, despre care spune că oferă dezvoltatorilor o cale ușoară pentru a testa și implementa aplicații și soluții AI și de calcul de înaltă performanță pe cele mai recente procesoare, GPU și acceleratoare AI Intel.

Supercomputerul AI, de la Intel, calea spre viitor

Intel va construi, de asemenea, un supercomputer AI, compus în întregime din procesoare Xeon, precum și din 4.000 de acceleratoare hardware Intel Gaudi2 AI pentru a ajuta la dezvoltarea AI.

„Rezultatele recente ale performanței inferenței AI MLPerf întăresc și mai mult angajamentul Intel de a aborda fiecare fază a continuumului AI, inclusiv cele mai mari și mai provocatoare modele de AI generativă. Rezultatele evidențiază, de asemenea, acceleratorul Intel Gaudi2 ca singura alternativă viabilă de pe piață pentru nevoile de calcul AI”, spune compania.

„AI va transforma, remodela și restructura în mod fundamental experiența PC, dezlănțuind productivitatea și creativitatea personală prin puterea cloud-ului și a PC-ului care lucrează împreună”, a mai spus Intel.

Gigantul susține că această nouă experiență pe PC va fi condusă de viitoarele sale procesoare Core Ultra, cu numele de cod Meteor Lake.

Acestea vor prezenta prima unitate de procesare neuronală a companiei despre care spune că va permite accelerarea AI eficientă din punct de vedere energetic. Eficiența energetică este posibilă datorită tehnologiei Intel 4.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele