09 iun. 2023 | 09:16

Informația dimineții de la Banca Transilvania, toți clienții trebuie să știe: ce se întâmplă cu creditele românilor, cu ratele

ACTUALITATE
Informația dimineții de la Banca Transilvania, toți clienții trebuie să știe: ce se întâmplă cu creditele românilor, cu ratele

Vestea dimineții vine direct de la Banca Transilvania și îi vizează pe clienții acesteia.

Mai exact, BT a transmis clarificări despre rambursarea creditelor, dar și despre modul în care va executa calculul dobânzilor, pentru clienții săi.

Trebuie menționat că noile informații ar putea fi foarte bine legate de cel mai nou scandal ce aduce în discuție ANPC, dar și de nevoia de clarificare a anumitor aspecte ce vizează creditele și informațiile furnizate către clienți.

Mai mult, operatorul bancar a adăugat că orice informație este disponibilă în formulă completă direct pe site-ul oficial al acestuia, sub forma unui comunicat destinat tuturor clienților.

Ce se întâmplă cu creditele de la Banca Transilvania

Banca Transilvania a menționat că modul de rambursare ar putea fi schimbat în timpul evoluției creditului și, mai mult, că rambursarea cu rate descrescătoare va implica o rată mai mare în prima perioadă, însă va scădea pe parcurs. În cazul rambursării prin rate egale, valoarea ratei lunare va fi aceeași în fiecare lună.

BT a mai spus, de asemenea, că suma pe care o poate împrumuta un client al băncii va depinde și de gradul de îndatorare prevăzut de reglementările în vigoare și că orice schimbare în modul de rambursare trebuie cerută la bancă.

Așa cum menționam anterior, informările pe care le-a transmis recent Banca Transilvania ar putea fi legate de recentul scandal legat de ANPC, potrivit căruia unele bănci nu ar da clienților toate detaliile, astfel încât să se creeze transparență.

ANPC a decis să verifice transparența băncilor în relația cu clienții și să atragă atenția în scopul oferirii de informații clare și complete, astfel încât aceștia să poată lua decizii bazate pe informație și să evite eventualele neplăceri.

Instituția a informat, în egală măsură, că verificările vor continua și că se vor lua măsuri în cazul în care va constata că există nereguli, în acest sens.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele