17 mai 2023 | 15:44

Avertismentul Banca Transilvania pentru toți clienții: riști să-ți dispară banii din cont, dacă nu ești atent

ACTUALITATE
Avertismentul Banca Transilvania pentru toți clienții: riști să-ți dispară banii din cont, dacă nu ești atent

Niciodată nu a fost mai important decât în 2023 să fii precaut la nivelul de securitate al dispozitivelor tale inteligente, de la telefon sau laptop și până la smartwatch sau portofel inteligent. Fără să-ți dai seama, finanțele tale sunt deseori în pericol. În acest context, avertismentul Banca Transilvania nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră.

Fără a fi prima oară când se întâmplă acest lucru, oficialii Banca Transilvania au publicat un avertisment la mijlocul acestei săptămâni legat de o nouă campanie de phishing inițiată de hackeri și, dacă nu ești atent, s-ar putea să te lase fără bani în cont. Încercând să prevină fraudarea clienților din portofoliu, cea mai mare bancă din România a publicat un mesaj detaliat pe marginea subiectului atât pe site-ul instituției bancare, cât și pe pagina oficială de Facebook.

Mesajul de la Banca Transilvania pentru clienți

„Dacă sună prea frumos să fie adevărat, este foarte posibil să fie o tentativă de fraudă. Dacă vezi reclame de acest fel, care folosesc însemnele BT, te rugăm să ne anunți cât mai curând.

E-mail-uri care par din partea băncii sau a unui reprezentant BT s-ar putea să nu fie de la noi. Nu răspundeți acestor mesaje, nu accesați link-urile pe care le conțin, chiar dacă au un subiect care poate atrage atenția, precum: Mesaj important, Suspendare cont.

Social media pe Facebok, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok sau Pinterest avem doar pagini oficiale și echipe dedicate care să te ajute atunci când ți-e mai la îndemână să iei legătura cu noi așa. Când îți solicităm numele și numărul de telefon, în mesaj privat, e doar pentru a putea lua rapid legătura cu tine”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții de la Banca Transilvania.

Ideea de bază este că, dacă te confrunți pe internet cu un site fraudulos ce încearcă să imite brandingul și identitatea vizuală a Banca Transilvania, ar fi bine să raportezi acea pagină la reprezentanții băncii, pentru a fi închisă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele