29 sept. 2023 | 14:25

Hackerii au furat peste 6000 de fișiere: Sony, victimă a unui atac cibernetic devastator

ACTUALITATE
Hackerii au furat peste 6000 de fișiere: Sony, victimă a unui atac cibernetic devastator

Ransomed.vc susține că are acces la aproximativ 6.000 de fișiere de la gigantul tehnologic

Există o nouă bandă pe dark web care susține că a „spart” toate sistemele Sony într-un atac ransomware.

Potrivit  Cyber Security Connect, producătorul PlayStation a fost hackuit de Ransomed.vc, o nouă structură de hackeri care funcționează abia din septembrie – deși publicația sugerează că gașca are conexiuni la forumurile anterioare de pe dark web. Cyber Security Connect raportează că hack-ul a scos la iveală capturi de ecran ale paginii interne de conectare a Sony, o prezentare internă PowerPoint care subliniază detaliile bancului de testare, mai multe fișiere Java și un arbore de documente cu întreaga scurgere care adăpostește 6.000 de fișiere.

„Am compromis cu succes toate sistemele Sony”, a proclamat Ransomed.vc. „Nu vrem să fie răscumpărate! Vom vinde datele. Din cauza faptului că Sony nu a vrut să plătească. DATELE SUNT DE VANZARE. LE VINDEM.”

În aceste 6.000 de fișiere se presupune că există o mulțime de documentație, inclusiv „fișiere jurnal de construcție” necunoscute, o serie de resurse Java și date HTML. Se pare că multe dintre fișiere sunt în japoneză.

Nu este prima dată când Sony este piratat

Interesant este că Ransomed.vc pare să fie un operator de ransomware și o organizație ransomware-as-a-service. Aceasta înseamnă că, pe lângă aceste hack-uri la scară largă ale corporațiilor majore, Ransomed.vc (despre care VGC susține că operează din Rusia și Ucraina), se pare că lucrează și cu reglementările și protecția datelor generale (GDPR) ale UE și cu alte legi privind confidențialitatea datelor pentru a raporta vulnerabilități în sistemele companiei și încălcările legilor.

Potrivit Cyber Security Connect, grupul folosește legile pentru a hărțui victimele care se presupune că se supun.

Sony nu a comentat public încălcarea sau natura impactului Ransomed.vc asupra companiei încă.

În 2011, rețeaua PlayStation a companiei a suferit o breșă masivă care a dus la compromiterea a aproximativ 77 de milioane de conturi înregistrate, iar funcțiile online complet inoperabile. A fost atât de rău încât Sony nu numai că a trebuit să explice Congresului ce s-a întâmplat, dar a început și să ofere jocuri și bani câțiva ani mai târziu ca și compensație.

Mai puțin de 6.000 de fișiere ar putea să nu pară la fel de flagrant ca acel hack PSN, dar un hack este un hack tot la fel, așa că sperăm că Sony poate reduce trapele cât mai curând posibil.