08 sept. 2023 | 09:30

Gigantul german care face investiții fabuloase în România. Nu mai puțin de 14 milioane de euro în extinderea unei fabrici și angajări masive

ACTUALITATE
Gigantul german care face investiții fabuloase în România. Nu mai puțin de 14 milioane de euro în extinderea unei fabrici și angajări masive

Tot mai multe companii fac investiții fabuloase în România, din fiecare colț al lumii. Cel mai recent gigant care confirmă nu mai puțin de 14 milioane de euro este Fuchs Condimente România, parte a grupului german Fuchs.

Fuchs se pregătește să investească 14 milioane de euro în extinderea fabricii companiei din Curtea de Argeș. Conform proiectului, inițiativa ar trebui se finalizeze în vara anului viitor. Scopul este lărgirea capacităților logistice și de producție, precum și extinderea efortului de automatizare a proceselor de producție, după cum se arată într-un comunicat al Fuchs Condimente România.

Ce urmează pentru Fuchs

„Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziția de lider de piață în România și, în același timp, de a ne extinde afacerea la nivel internațional. Prin această investiție subliniem angajamentul de a oferi clienților noștri produse și servicii de cea mai înaltă calitate și inovație”, a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs.

Toate cele 14 milioane de euro reprezintă o investiție proprie, fără fonduri europene, bani de la stat sau diverse subvenții. În final, uzina își va dubla capacitatea, de la 11.084 de metri pătrați (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătrați. Noua hală de producție va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, printre care și o nouă facilitate de malaxare condimente, arată compania. În același timp, oficialii companiei își doresc extinderea portofoliului de produse.

„Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei și la consolidarea poziției companiei pe piața locală”, subliniază importanța proiectului Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania, conform Economedia.ro. „Acest lucru este de o importanță crucială pentru a satisface cererea în creștere și pentru a pune bazele unei creșteri profitabile și sustenabile”, a concluzionat oficialul.

Construcția noului centru logistic și de producție al Fuchs ar trebui să înceapă în această lună, septembrie, încheierea producându-se în august 2024. În ceea ce privește extinderea forței de muncă, un anunț oficial nu a fost confirmat, dar ar trebui să nu mai dureze foarte mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele