31 mai 2023 | 08:49

Gestul lui Elon Musk care ”a explodat” Tesla: ce s-a întâmplat cu acțiunile producătorului de mașini electrice

ACTUALITATE
Gestul lui Elon Musk care ”a explodat” Tesla: ce s-a întâmplat cu acțiunile producătorului de mașini electrice

Elon Musk se află în această perioadă într-o vizită în China, directorul încearcă să-și întărească relațiile în cea mai profitabilă piață de mașini electrice a momentului.

Pe parcursul zilei de ieri, Musk s-a întâlnit în China cu ministrul de Externe, Qin Gang, iar imediat după ce informația a ajuns online, acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 5%, conform CNBC, citat de Economedia.ro. Ca referință, această întâlnire face parte dintr-un efort al autorităților de la Beijing de a-și arăta deschiderea către afaceri străine. În ceea ce-l privește pe Musk, miliardarul a semnalat extindere centrului de producție pentru mașinile Tesla din China.

Ce s-a discutat la întâlnirea dintre Elon Musk și Qin Gang

Este important de reținut că Qin Gang, deși ocupă de puțin timp poziția de ministru de Externe în cadrul guvernului de la Beijing, până de curând, a fost ambasadorul Chinei în SUA și înțelege foarte bine tesiunile dintre cele două țări. În acest context, a insistat pe faptul că ”modernizarea în stil chinezesc”, caracterizată printr-o populaţie uriaşă şi ”prosperitate comună”, va crea ”potenţial de creştere şi o cerere pe piaţă fără precedent”, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Externe.

În cadrul aceleiași întâlniri, ministrul a ținut să menționeze că piața de vehicule electrice din China ”are perspective largi de dezvoltare”, iar țara sa va continua să se deschidă şi să creeze un mediu de afaceri mai bine orientat spre piaţă şi bazat pe lege pentru firme străine precum Tesla. De partea cealaltă a baricadei, Elon Musk a lăudat poporul chinez și realizările Chinei.

Din câte se pare, șeful Tesla nu vrea sub nicio formă să fie părtaș la conflictul comercial dintre SUA și China, atrăgând atenția asupra faptului că se opune ”decuplării” și este dispus să-și extindă afacerile din țara asiatică. La scurt timp după întâlnirea cu pricina, acțiunile Tesla au crescut cu 5%, saltul ameliorându-se pe parcursul zilei de ieri până la pragul de 2,6%. Ca referință, China este a doua cea mai mare piață de desfacere pentru mașinile lui Musk.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele