14 iul. 2023 | 08:00

Funcția WhatsApp pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna, introdusă în grupuri: nu-ți mai află nimeni numărul de telefon

ACTUALITATE
Funcția WhatsApp pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna, introdusă în grupuri: nu-ți mai află nimeni numărul de telefon

La fiecare câteva zile sau în fiecare săptămână, WhatsApp începe să testeze noi funcții în populara aplicație de chat. Unele dintre ele sunt particularități de finețe, în timp ce altele îți fac viața semnificativ mai ușoară.

Cea mai nouă opțiune introdusă momentan în versiunea beta a WhatsApp face parte din a doua categorie. Este vorba de un detaliu de securitate care te va ajuta să nu-ți mai afle toată lumea dintr-un grup sau comunitate numărul de telefon, aceasta fiind o scăpare de securitate foarte mare din partea programului și o sursă majoră de potențial spam.

Ce se schimbă în WhatsApp, cum te ajută

În funcție de comunitate și de modul în care a fost creat un grup pe WhatsApp, numărul tău de telefon poate fi deseori privat. În momentul în care reacționezi însă la niște mesaje sau participi la discuție, acesta ajunge inevitabil în conversație. Conform WABetaInfo, în viitor, acesta nu va mai fi comportamentul implicit al programului, după cum se poate desprinde din funcția ”phone number privacy” disponibilă în versiunea beta a programului de chat.

Odată activată noua funcție, numărul tău de telefon nu va mai fi disponibil decât administratorilor comunității și celor care te au în agendă, indiferent de modul în care participi la comunitate. În teorie, se lucrează de mult timp la această opțiune, dar acum se pare că a început să fie disponibilă publicului larg care este înscris în programul beta de WhatsApp. Cel mai probabil, peste doar câteva zile, dacă faci un efort să-ți instalezi cea mai recentă versiune a programului, ar trebui să ai și tu acces la ea în următoarea perioadă.

În final, această opțiune suplimentară de securitate s-ar putea să crească interesul și deschiderea utilizatorilor pentru comunitățile de WhatsApp. Mulți le evitau sau evitau să participe la discuție pentru a nu-și dezvălui numărul de telefon, ca apoi să fie agasați cu mesaje. Cu noua opțiune pe care ar trebui să o găsești la un moment în setările aplicației, ține de tine cât de transparent vrei să fii cu datele tale de contact.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele