17 apr. 2023 | 09:25

Ford continuă investițiile în mașini electrice: ce planuri are producătorul american

ACTUALITATE
Ford continuă investițiile în mașini electrice: ce planuri are producătorul american

Ford a anunțat încă o investiție în producția de vehicule electrice, care va fi critică dacă producătorul auto speră să-și atingă obiectivele ambițioase de producție.

Ford a primit vești groaznice din rezultatele vânzărilor din primul trimestru; rivalul său de lungă durată, General Motors, îl depășise la vânzările de vehicule electrice, ceea ce înseamnă că Blue Oval nu mai era a doua cea mai mare marcă de vehicule electrice din Statele Unite. Fără descurajare, Ford a anunțat că rămâne pe cale să își atingă obiectivele de producție de vehicule electrice, inclusiv o rată anuală de rulare de 600.000 de vehicule electrice în acest an și o rată de rulare de 2 milioane până în 2026.

Ca parte a atingerii acestor obiective, Ford a anunțat un val de investiții în producție în ultimul an, iar astăzi, a anunțat încă una.

Cea mai nouă investiție a producătorului american de automobile va transforma fabrica sa din Oakville, Ontario, din Canada, pentru a produce vehicule electrice, upgrade-urile intră în construcție de îndată ce anul viitor.

Ford va cheltui 1,3 miliarde de dolari, deși rămâne neclar ce vehicul va produce instalația modernizată. În anunțul său, Ford afirmă că Oakville se va concentra pe „vehiculele electrice de nouă generație”.

În prezent, instalația din Oakville produce Ford Edge și Lincoln Nautilus, niciunul dintre acestea nu sunt vehicule electrice. Cu toate acestea, deoarece compania caută să-și crească dramatic ofertele în America de Nord, Oakville va juca probabil un rol vital.

„Ford of Canada a fost un lider în industria auto a țării de când a fost înființată în urmă cu 119 de ani, condus de angajați harnici și dedicați”, a declarat Bev Goodman, președinte și CEO Ford Canada. „Fiind cel mai bine vândut brand auto în Canada timp de 14 ani consecutiv, tranziția cu succes la producția de vehicule electrice în Oakville va ajuta la crearea de locuri de muncă stabile în Canada, cu oportunitatea de a dezvolta noile abilități și expertiză pentru a conduce Ford și industria înainte.”

Ford investește și în Europa

Deși această modernizare a fabricii va fi, fără îndoială, necesară, este doar o mică parte a unei actualizări mult mai extinse pe care Ford o suferă în prezent în întreaga lume. Noua sa locație de producție emblematică, BlueOval City, este acum în construcție în Tennessee și va începe să producă celule de baterie și vehicule electrice de ultimă generație în 2025. Chiar la sud de acolo, în Kentucky, Ford asambla o altă fabrică de producție de baterii datorită unei asociații mixte cu SK On. Această unitate se va deschide alături de fratele său emblematic.

Mutându-se spre vest, Ford are alte trei proiecte masive în America de Nord, inclusiv o instalație complet nouă de baterii LFP în Michigan, un set enorm de upgrade-uri care vin la uzina sa istorică Rouge din Dearborn, producând popularul F-150 Lightning.

Chiar și Ford Europa obține upgrade-uri masive, începând cu fabrica din Köln, Germania, care va produce noul Explorer EV, dar și în Turcia, care va produce celule de baterie pentru producătorul auto de pe continent.

Cu investițiile masive în producția de vehicule electrice realizate de Ford în următorii doi ani, Ford s-a poziționat bine pentru a valorifica valul de cerere de vehicule electrice așteptat în curând. Sperăm că poate servi drept exemplu de succes pentru concurenții lor de a trece și la vehiculele electrice.