13 apr. 2023 | 07:51

Filmul românesc de pe Netflix scris de comediantul Andrei Ciobanu: ori ți se va părea extrem de prost, ori vei râde în hohote

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix scris de comediantul Andrei Ciobanu: ori ți se va părea extrem de prost, ori vei râde în hohote

Filmul românesc de pe Netflix „Oh, Ramona!” urmărește transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere.

Oh, Ramona! este rescrierea cinematografică a cărții lui Andrei Ciobanu „Suge-o, Ramona!”.

Filmul românesc de pe Netflix pe care-l iubești sau îl urăști

Filmul românesc Oh, Ramona! este o comedie din 2019 regizat de Cristina Jacob, bazat pe romanul „Suge-o, Ramona!”scris de comediantul român Andrei Ciobanu. Filmul a fost lansat în România pe 14 februarie 2019 de Jacob Bros și pe Netflix pe 1 iunie 2019.

Oh, Ramona! este primul film românesc distribuit la nivel mondial pe Netflix în 190 de teritorii, dublat în 27 de limbi și tradus în 33 de limbi. În cele opt săptămâni în care a rulat în cinematografe, Oh, Ramona! a înregistrat un total de 30.243 de bilete vândute în prima zi și a ajuns la aproximativ 111.881 de intrări după primul weekend de lansare.

„Oh, Ramona! este un film despre noua generație de adolescenți, mentalități, comportamente și toată schimbarea în contextul globalizării. Chiar și noul vocabular ne arată puterea acestui fenomen. Poate sunt sau nu de acord, dar trebuie să arăt acest lucru într-un film, care este despre adolescenți”, a spus Cristina Iacob, regizoarea peliculei.

Procesul de scriere a scenariului a durat șase luni și a fost co-scris de Alex Coteț și Cristina Iacob.

Andrei Ciobanu a punctat despre prima sa încercare de a scrie povestea: „Pe 26 septembrie 2013 scriam o poveste pe Facebook despre o fată care îmi plăcea în liceu. Acea postare urma să fie primul capitol al cărții pe care urma să o scriu. Am publicat-o pe 14 februarie 2015 și a devenit în scurt timp un bestseller în România”.

Astfel, în vara lui 2016, Andrei Ciobanu a primit o ofertă de la Cristina Iacob pentru ecranizarea poveștii: „Noi am scris scenariul, l-am tăiat. l-am șters, am rescris, ne-am enervat, am căutat actori, am filmat și apoi a ieșit asta”, a spus comediantul.