21 apr. 2023 | 10:37

Filmul românesc de pe Netflix care îți arată drama țării noastre: pelicula care te trezește la realitate

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care îți arată drama țării noastre: pelicula care te trezește la realitate

Filmul românesc de pe Netflix „Dirijorul tăcerilor”, din 2022, spune povestea unei case ridicate în 1925, ce rezistă istoriei agitate dintr-o țară est-europeană, fiind martora vremurilor, dar și un spațiu care găzduiește destine și vieți omenești.

Azi, îi vedem pe locatarii săi – trei familii; trei generații – cum sunt distruși de decizia mafioților locali, în cârdășie cu un individ puternic și misterios, de a demola clădirea. Casa este, de fapt, o sinecdocă a României și asistăm la lupte, abandonuri, trădări și alianțe care se fac pentru atingerea scopurilor imediate. O întreagă clasă socială (aristocrația) este desființată și dată uitării.Într-un final, totul se duce de râpă, iar „viitorul” invadează valorile trecutului, aruncându-le în aer. Ceea ce rămâne, e doar strălucirea puterii, cu prețul pierderilor umane.

Filmul românesc de pe Netflix care îți arată cum se duce de râpă România

Regia dramei românești este semnată de Ovidiu Georgescu și îi are în distribuție pe Vlad Zamfirescu, Cristina Deleanu, Adrian Titieni, Andrei Aradits, Maia Morgenstern.

Filmul românesc Dirijorul tăcerii are un montaj semnat de Theodora Penciu, iar muzica este realizată de Petru Mărgineanu.

Pelicula a fost selectată, în anul 2022, la Budapeste Movie Awards. De asemenea, filmul a făcut parte din selecția oficială a Brno Film Festival 2022. Mai mult, pentru acest lungmetraj Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022, premiul pentru cel mai bun regizor de film de lungmetraj la Prague International Film Awards 2022 si premiul pentru cel mai bun regizor de film de lungmetraj la Kosice International Film Festival 2022.

Produs de Stage Expert, în coproducție cu Abis Studio, Asociația Culturală Promissum, BBS cu spirijinul Centrului Național al Cinematografiei, filmul „Dirijorul tăcerilor”, în regia lui Ovidiu Georgescu este realizat, după un scenariu de Ovidiu Georgescu și Theo Herghelegiu.
Poți viziona filmul pe platforma de streaming Netflix, dacă ai abonament.