26 ian. 2023 | 12:13

Cum s-a îmbogățit peste noapte Elon Musk: a făcut 11 miliarde de dolari în două zile

ACTUALITATE
Cum s-a îmbogățit peste noapte Elon Musk: a făcut 11 miliarde de dolari în două zile

Averea lui Elon Musk a crescut cu aproape 11 miliarde de dolari de când a luat poziția într-o instanță civilă pentru tweet-ul său „asigurat de finanțare”.

Averea lui Elon Musk a început să crească din nou după ce în urmă cu ceva vreme a suferit o pierdere de peste 200 de miliarde de dolari, la scurt timp după achiziționarea companiei Twitter.

Potrivit Bloomberg Billionaire’s Index, averea netă a CEO-ului Tesla și SpaceX a crescut cu aproximativ 10,6 miliarde de dolari, până la 145,2 miliarde de dolari.

Săracul om bogat, Elon Musk

În timp ce are parte de un proces de fraudă legat de postarea făcută pe Twitter în 2018, privind privatizarea Tesla Inc., averea miliardarului Elon Musk a avut parte de cea mai mare creștere din ultimele două luni.

Musk este dat în judecată de către acționarii Tesla după ce a scris pe Twitter că are „finanțare garantată” pentru a lua Tesla în privat la 420 de dolari pe acțiune, în 2018. Cu toate acestea, înțelegerea nu a avut loc niciodată, iar investitorii îl dau în judecată pe Musk pentru daune de miliarde de dolari.

În instanță, miliardarul a apărat tweet-ul, spunând că nu este o glumă, pentru că el credea că are finanțare asigurată de la Fondul de Investiții al Arabiei Saudite. El a acuzat chiar și un investitor important din Arabia Saudită.

De asemenea, Musk a mărturisit în instanță că a contat pe vânzarea acțiunilor SpaceX pentru a lua Tesla în privat atunci când a postat notoriul tweet: „Doar stocul SpaceX înseamnă „finanțare garantată” de la sine”, a spus el.

Câștigul de avere al guru-ului tehnologiei aproape compensează pierderea lui de 13 miliarde de dolari până acum, în 2023. Anul trecut, el a devenit prima și singura persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea netă.

O mare parte din averea lui Musk este legată de acțiunile Tesla. Dar stocul producătorului de automobile a avut un 2022 dur, scăzând cu aproape 70%, deoarece investitorii au pus sub semnul întrebării angajamentul lui Musk față de Tesla, după preluarea Twitter de 44 de miliarde de dolari.