24 iul. 2023 | 15:55

Cum îți protejezi câinele sau pisica de caniculă: câteva sfaturi care fac diferența

ACTUALITATE
Cum îți protejezi câinele sau pisica de caniculă: câteva sfaturi care fac diferența

Pe măsură ce gradele din termometre ating valori greu de imaginat, începem să resimțim mai abitir efectele încălzirii globale. Dacă ție îți este cald, poți să fii sigur că același lucru este simțit și animalele de companie.

Așadar, dacă ești iubitor de animale, ar trebui să știi că, pe timpul verii, pisicile și cățeii pot suferi în egală măsură din cauza caniculei.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți ajuta micul blănos să treacă mai ușor de anotimpul acesta care, la drept vorbind, ne face tuturor viața mai grea.

Și animalele suferă de căldură

Dacă ai, spre exemplu, un câine și obișnuiești să-l scoți de câteva ori pe zi la plimbare, poate că n-ar fi rău îți calculezi mai bine momentele zilei în care faci asta. Încearcă, pe cât posibil, să nu faci asta în momentele de arșiță ale zilei, când astfaltul îi poate frige lăbuțele, iar dacă trebuie neaparat să ieși atunci, nu-l duce la soare.

În cazul în care ai animale, fie ele pisici sau câine, care obișnuiesc să stea și pe afară, în curte, asigură-te că acestea vor avea, în primul rând, locuri unde să se adăportească, eventual la răcoare. De asemenea, nu uita să le schimbi apa cât de des poți. Dacă ție îți e sete, la fel le este și lor.

Nu în ultimul rând, nu îți lăsa animalul în mașină nici măcar pentru cinci minute. Temperatura dintr-un autoturism parcat în soare poate crește foarte mult, într-un timp extrem de scurt, mai ales în această perioadă.

Iar dacă toate acestea au putut fi notate ca bifate, poți să te gândești și la animalele nimănui, cele care, de cele mai multe ori, ajung să sufere de sete pe parcursul zilei. Nu te costă absolut nimic să pui pe lângă locuința ta câte un bol de apă rece, pentru acele suflete de care nu are nimeni grijă. Universul îți va mulțumi pentru asta.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele