23 iun. 2023 | 15:47

Comportamentul pisicilor, o necunoscută pentru majoritatea iubitorilor de animale: ce vor micile feline să transmită, de fapt, prin gesturile lor

ACTUALITATE
Comportamentul pisicilor, o necunoscută pentru majoritatea iubitorilor de animale: ce vor micile feline să transmită, de fapt, prin gesturile lor

Despre pisici, se spune că sunt unele dintre cele mai neînțelese creaturi de pe Pământ și că nu ar fi la fel de afectuoase precum cainii, spre exemplu.

Trebuie sa stii ca pisicile sunt unice si nu trebuie comparate cu câinii sau cu alte animale. Au propriul lor mod de a comunica cu oamenii, după cum vei afla în cele ce urmează.

Contrar a ceea ce crede majoritatea oamenilor, pisicile nu sunt problematice sau indiferente, ba dimpotrivă.

Tot ceea ce trebuie să faci este să înveți să le „traduci”. Așadar, dacă vrei să-ți înțelegi mai bine pisica, poate că n-ar fi rău să continui lectura.

Ce înțelegi atunci când pisica ta te linge

Linsul nu este doar un mijloc de a se îngriji, ci și o modalitate prin care pisicile demonstrează dragostea față de oamenii lor.

Prin lins, ele creează o legătură socială și, potrivit experților, există mai multe motive în spatele acestui comportament.

Practic, pisicile asociază această activitate cu mamele lor, care le lingeau pentru a le proteja, atunci când erau pisoi. Așadar, data viitoare când pisica ta te linge, s-ar putea să-ți zică, de fapt, că te iubește și că vrea să te protejeze.

Pisicile adoră să stea pe tine

Statul în brațe este demonstrația supremă a încrederii unei pisici.

Pisicile sunt foarte pretențioase atunci când vine vorba despre această activitate. Nu fac asta cu oricine și niciodată la întâmplare.

Așadar, dacă o pisică te alege pentru a se așeza în poala ta, ar trebui să te simți cât se poate de mândru și să înțelegi că animalul are deplină încredere în tine.

De ce se întind constant micile feline, în prezența ta

Când pisicile sunt relaxate și fericite, își lasă garda jos. Nu sunt în alertă pentru că sunt sigure că sunt în siguranță.

Acesta este motivul pentru care le place să-și întindă corpul pentru a demonstra cât de confortabil se simt.

S-ar putea să se întindă chiar lângă tine în timp ce citești o carte sau te uiți la emisiunea ta de televiziune preferată, ceea ce îți demonstrează câtă încredere eu ele, de fapt, în tine.

Îți simt lipsa când nu ești acasă

Nu ești curios să știi ce face pisica ta când pleci de acasă? În lipsa unei camere de supraveghere și a unor dovezi concrete, s-ar putea să nu afli răspunsul, dar poți fi sigur de un lucru: pisica abia așteaptă ca tu să vii acasă.

Cum altfel îți explici că, imediat ce ai băgat cheia în ușă, pisicile tale se înființează în hol numaidecât?

Preferă să-ți fie alături atunci când nu le este bine

Pisicile se pot simți și ele rău, ca orice altă ființă. Oricât de mult ne dorim ca ele să trăiască pentru totdeauna, acest lucru nu se întâmplă.

Îți poți da seama întotdeauna când nu se simt bine pentru că vor dori să fie în preajma ta mai mult decât de obicei.

La fel ca bebelușii, ele devin foarte lipicioase. Acest lucru se datorează faptului că ele regăsesc mângâiere în tine și au încredere, crezând că tu ești singura ființă care le poate lua durerea și le poate ține în siguranță.

Lasă-ți pisica să doarmă cu tine

Majoritatea părinților de animale de companie le permit animalelor să doarmă lângă ei și bine fac.

Pisicile sunt extrem de fericite atunci când au ocazia de a dormi alături de omul lor. Așa se vor simți protajate și iubite, iar starea lor psihică va influența negreșit starea fizică, în cazul în care suferă de vreo afecțiune.

Joaca este foarte importantă

La fel ca oamenii, și felinelor le place să se distreze. La urma urmei, viața ar fi plictisitoare fără puțină joacă.

Le vei vedea adesea urmărind o pasăre, o insectă sau jucându-se cu șoricelul de pluș proferat. Totuși, uneori, pisicile preferă să se joace cu tine, ceea ce, din nou, este o mostră de necontestat a dragostei pe care ele ți-o poartă.

Vor sta aproape de tine atunci când ai oaspeți

Pisicile sunt animale destul de sceptice, prin născare. Nu au încredere în alți oameni prea des, în afară de tine, omul lor.

Așadar, atunci când vei avea oaspeți, să nu te mire faptul că pisica îți va căuta compania, de vreme ce s-ar putea să se simtă amenințată de prezența persoanelor străine din casă.

Le place să te atingă cu lăbuțele

Pisicilor le place să se frece de stăpânii lor. Uneori, acest lucru implică întregul lor corp, în timp ce alteori își freacă doar labele de mâinile tale. Acesta este un semn de afecțiune și un mod de a te marca cu mirosul lor.

Labele felinelor conțin glande care produc un miros unic, iar când se freacă de mâinile tale, mirosul se transferă la tine, astfel că tu devii pe deplin „omul lor”.

Le place să te urmărească

Dacă ai o pisică acasă, probabil știi că îi place să te urmărească oriunde te duci, chiar și la baie.

Ei, bine, acest comportament este unul de protecție. Cu alte cuvinte, pisica ta vrea ca tu să nu pățești nimic rău, iar asta este, de departe, cea mai consistentă mostră de dragoste absolută pe care o poți primi de o ființă.

Secretul burticii pufoase

Atunci când vine vorba despre locurile unde ar trebui să îți mângâi pisica, acest lucru variază de la un animal la altul.

Cu alte cuvinte, fiecare cu gusturile lui.

Cu toate astea, dacă o pisică îți arată burtica, sugerând că i-ar plăcea să o mângâi, poți fi sigur că mica felina te iubește cu toată inima ei mică în dimensiune, dar mare în ceea ce privește sentimentele.

Ce se întâmplă când pisica clipește încet

Dacă pisica ta se uită fix la tine în timp ce îi vorbești, consideră-te norocos. Nu multe pisici fac asta, majoritatea având tendința de a fi ușor indiferente.

Mai mult, dacă pisica ta clipește atunci când îi vorbești, poți fi foarte sigur că îți zice că te iubește sau, în funcție de caz, îți răspunde la o întrebare, oricare ar fi aceasta.

Așadar, orice ai face, iubește-ți pisica. Nu de alta, dar cu siguranță și ea te iubește, chiar dacă își exprimă sentimentele altfel decât un cățel.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele