17 sept. 2023 | 06:55

Cum încearcă Microsoft să-ți „vândă” Paint ca pe un Photoshop de buget. Schimbarea care ar putea să facă diferența

ACTUALITATE
Cum încearcă Microsoft să-ți „vândă” Paint ca pe un Photoshop de buget. Schimbarea care ar putea să facă diferența

Actualizarea începe să fie lansată pentru Windows Insiders pe canalele Canary și Dev, potrivit Microsoft. Programul Windows Insider le permite utilizatorilor să se înscrie pentru a previzualiza funcțiile viitoare. Oricine se poate, practic, înregistra folosind contul Microsoft.

Noul instrument este menit să detecteze și să izoleze subiectul unei imagini, permițând utilizatorilor să elimine fundalul cu un singur click.

Pentru a utiliza funcția, utilizatorii pot găsi noul buton de eliminare a fundalului în bara de instrumente. Nu pare să fie etichetat, dar arată ca un contur al unei persoane cu dungi diagonale mai deschise în spate.

Pasionații pot folosi, de asemenea, instrumentul dreptunghi pentru a stabili partea din imagine pe care doresc să o evidențieze.

Paint va fi mai bun, sugerează Microsoft

Chiar luna trecută, s-a raportat că Microsoft intenționează să adauge funcții de inteligență artificială unora dintre aplicațiile sale, inclusiv Paint, Photos și Camera.

Acum, versiunea Photoshop a acestui instrument tinde să aibă rezultate mixte. Dificultatea sau ușurința caracteristicii depinde în mare măsură de cât de încărcat este fundalul, cât de clar pot fi delimitate liniile dintre acesta și subiect și cât de mult contrast există între culori.

Va fi nevoie de câteva teste pentru a vedea cât de bine se ridică versiunea aplicației Microsoft Paint la nivelul la care trebuie, totuși.

Noutatea cu siguranță se adaugă la funcționalitatea Microsoft Paint pentru o experiență de editare simplificată.

Aplicația Windows nu încearcă să oglindească funcționalitatea completă a Photoshop, dar capacitatea de a elimina cu ușurință fundalurile se va dovedi probabil utilă pentru mulți.

Oamenii pot oferi, de asemenea, feedback cu privire la noua caracteristică în Feedback Hub (WIN + F) sub Aplicații > Paint, conform Microsoft.

Paint și Photoshop nu sunt singurele aplicații care au acum eliminarea fundalului cu un singur click. Canva face la fel, deși în spatele unui paywall, la fel ca aplicația gratuită Express a Adobe.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele