02 feb. 2023 | 11:27

Cum faci bani la Penny, Kaufland și Carrefour pe sticlele vechi: toți românii au de câștigat dacă învață asta

ACTUALITATE
Cum faci bani la Penny, Kaufland și Carrefour pe sticlele vechi: toți românii au de câștigat dacă învață asta

Pe fondul scumpirilor din ultima perioadă, românii caută intens soluții care să îi ajute să producă bani, oricât de puțini ar fi. Ei bine, iată că ocazia se ivește chiar acum.

Poți face bani foarte simplu, în unele dintre cele mai mari supermarketuri din țară, dacă ești pasionat de a proteja mediul înconjurător și dai spre reciclare diverse produse, cum ar fi PET-uri sau chiar sticle ce au conținut cândva anumite lichide.

În trecut Carrefour și Kaufland au derulat mai multe astfel de campanii, menite să încurajeze românii să fie mai atenți la poluare și mai dornici să contribuie responsabil la comportamente sănătoase cum ar fi reciclarea.

Acum vorbim despre o campanie uriașă, derulată sub sloganul “Colectezi tu, câștigăm toți!”, de către cei de la Coca-Cola HBC România, Penny România și GreenPoint Management.

Faci bani frumoși din lucruri inutile, pe care oricum le arunci

Campania intitulată ECOBONUS încurajează consumatorii să colecteze separat și să aducă PET-urile folosite la aparatele automate de colectare (RVM). Aceste aparate se regăsesc în nu mai puțin de 18 locații ale magazinelor Penny din București, deci cam oriunde te-ai afla în capitală ajungi destul de ușor și rapid într-un astfel de punct.

Interesant este că la minimum 10 PET-uri colectate, aparatele automate eliberează un tichet cu un cod unic prin intermediul căruia participanții sunt înscriși automat în tombolele săptămânale la care pot câștiga unul dintre cele 216 vouchere de cumpărături la Penny în valoare de 150 de lei fiecare.

Câștigi, de asemenea, un voucher în valoare de 10 lei, dacă dai spre reciclare 20 de sticle Dorna din 100% PET reciclat.

Participanții la campanie subliniază importanța de a ne concentra cu toții, companii și oameni de rând, pe sustenabilitate.

“ Sustenabilitatea este parte integrantă a planurilor noastre, atât cele adresate partenerilor, furnizorilor, cât și cele care vizează consumatorii, cu accent pe ambalaje sustenabile. (…) Cu fiecare PET colectat, reducem deșeurile de ambalaje și le transformăm în resurse care, prin reciclare, dau viață unor noi ambalaje, având o amprentă de carbon mult redusă (…).”, a declarat Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC România.

Mare atenție: campania a început deja pe 1 februarie și mai ai timp să faci bani din reciclare până pe 25 aprilie 2023.