18 iul. 2023 | 15:56

Cum e afectat Netflix de greva de la Hollywood: ce se întâmplă cu filmele și serialele de pe cea mai populară platformă de streaming

ACTUALITATE
Cum e afectat Netflix de greva de la Hollywood: ce se întâmplă cu filmele și serialele de pe cea mai populară platformă de streaming

Investitorii Netflix vor evalua riscurile din greva în curs de desfășurare de la Hollywood, atunci când compania va raporta rezultatele trimestriale, dar analiștii au spus că este bine poziționată, datorită gamei sale solide de seriale și a echipajului de producție internațional.

Actorii de la Hollywood s-au alăturat scriitorilor de filme în grevă, forțând studiourile americane să închidă producțiile, în timp ce lucrătorii se luptă pentru plăți în era televiziunii în flux. Unii dintre cei aflați în grevă fac grevă și în birourile Netflix din Los Angeles, scrie Reuters.

Netflix merge mai departe cu filmele și serialele

Dar gigantul de streaming probabil va continua să producă titluri precum „Heart of Stone” și „Too Hot to Handle, Sezonul 5” cu Gal Gadot. Capacitățile de producție internațională ale Netflix sunt un „diferențiator uriaș”, iar o mare parte din conținutul lor provine din țări care nu sunt implicate în grevă, au declarat analiștii de la SVB MoffettNathanson, Credit Suisse și Insider Intelligence.

Compania a demonstrat această capacitate în timpul pandemiei, când abonații s-au înghesuit la filme create în afara Statelor Unite, inclusiv thriller-ul francez de mister „Lupin” și comedia „Call My Agent!”, a declarat analistul SVB MoffettNathanson, Michael Nathanson.

Problema Netflix privind partajarea parolelor are, de asemenea, profituri, iar planul său mai ieftin, susținut de reclame, are mai mulți utilizatori, deoarece compania face față concurenței de la Disney+ și Amazon Prime Video. Mișcarea, ce obligă utilizatorii care împart un cont în afara aceleiași case să plătească o taxă suplimentară, a generat cele mai profitabile patru zile de adăugări de utilizatori în SUA, în cel puțin patru ani și jumătate, arată datele firmei de cercetare Antenna.

„Experții noștri estimează că din cele 100 de milioane de gospodării despre care se spune că împărtășesc parole, Netflix ar putea conduce în jur de 50% să-și creeze propriile conturi”, a spus Jamie Lumley, analistul Third Bridge.

Se așteaptă ca Netflix să fi adăugat 1,77 milioane de abonați, potrivit Refinitiv, în ceea ce este de obicei un trimestru slab din cauza vacanțelor școlare. Compania a pierdut aproape un milion de abonați cu un an în urmă.