12 iul. 2023 | 14:01

Filmul românesc de pe Netflix în care joacă Dorian Popa: comedia cu daci la care trebuie să te uiți

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix în care joacă Dorian Popa: comedia cu daci la care trebuie să te uiți

Filmul de pe Netflix Secretul lui Zorillo ne poartă în vremuri imemoriale, când dacii sunt ameninţaţi de invazia romană.

Conduşi de însuşi Zamolxis, dacii pun la punct ultimele pregătiri pentru planul lor secret, care ar putea schimba soarta lumii. E vorba de călătoria spre jumătatea întunecată a lunii, unde ar trebui să pună mâna pe cristalul eteric. Dar lansarea navetei prin programul lor spaţial mai are nevoie de ceva: capturarea unei ființe ce poartă vibraţia magică secretă, şi anume pârșul argintiu tărcat cu blana scurtă, care îşi face apariţia doar o dată pe an, într-o noapte de vară cu lună plină.

Filmul românesc de pe Netflix în care joacă Dorian Popa

Curajoşii Zorillo, Zdrelos şi Bezmetis primesc misiunea de la Zamolxis să prindă pârşul, doar că cei trei eroi se vor lovi de o mulţime de obstacole.

Așadar, acțiunea filmul are loc în anul 107, în Dacia Felix, încorporată deja de către Imperiul Roman. Trei daci, Zorillo (Alin Panc), Zdrelos (Văru Săndel) și Bezmetis (Iulian Ilinca), au o misiune sacră de la însuși Zamolxis și anume să găsească pârșul argintiu din valea Pizmei. Însă lucrurile se complică odată ce se află că Împăratul Traian va vizita Dacia Felix.

Dorian Popa joacă rolul lui Menestrel, în comedia cu daci. De asemenea, Laura Cosoi interpretează rolul Dacianei în filmul românesc regizat de Robert Eugen Popa.

Din distribuție mai fac parte Alexandru Pop, Alin Panc, Iulian Ilinca, Cosmin Seleși, Andreea Samson, Gabriel Coveșeanu și cântăreața Lora.

Casa de producție Papa Pictures a lansat, pe 22 aprilie 2022, filmul de lungmetraj Secretul lui Zorillo, prima parodie românească din toate timpurile despre daci și romani.

După succesele anterioare din cinema cu filmele „Pup-o Mă 1!”, „Pup-o Mă 2! Să nu uiți până diseară”, casa de producție Papa Pictures a lansat al patrulea lungmetraj independent în cinematografele din România. Filmările au avut loc în vara anului 2021 la Geoagiu-Băi, județul Hunedoara, iar întreg bugetul de producție a fost asigurat din fonduri private.

„Secretul lui Zorillo” a fost realizat în coproducție cu Statictree Pictures, Grivita Studio, Erka Synergy Communication și Asociația Centrul de Arte Vizuale Transilvania Art.