06 sept. 2023 | 10:03

Cum crești semnalul din casă la Wi-Fi. Obiectele care nu trebuie să existe lângă routerul de internet

ACTUALITATE
Cum crești semnalul din casă la Wi-Fi. Obiectele care nu trebuie să existe lângă routerul de internet

Menținerea routerului departe de aceste șapte obiecte îți poate îmbunătăți conexiunea Wi-Fi. Oglinzile și jaluzelele metalice nu sunt prietenii internetului tău.

Trucurile pentru îmbunătățirea semnalului Wi-Fi pot varia. Cu toate acestea, știai că uneori problema poate fi nu routerul în sine, ci obiectele de care le-ai plasat aproape?

Routerele conectează dispozitivele noastre la internet trimițând semnale care direcționează traficul de date între telefoane, laptopuri și tablete, astfel încât să putem naviga pe internet cu ușurință. Când semnalele lor sunt blocate sau întrerupte, avem Wi-Fi prost, așa că iată ce ar trebui să eviți dacă vrei să rămâi conectat.

Rezervoare de apă

Acvarii sau altele, recipientele mari cu apă pot fi o problemă dacă sunt în apropierea routerului, deoarece absorb frecvențele radio. Când plouă, această problemă este relevantă și pentru semnalizarea în afara casei, așa cum au explicat oamenii de știință pentru The Conversation: „Semnalele wireless din afara casei sau clădirii pot fi afectate de precipitații, deoarece picăturile de apă pot absorbi parțial semnalul, ceea ce poate duce la un nivel mai scăzut de acoperire”.

Obiecte metalice și oglinzi

Dacă routerul tău este așezat lângă o oglindă mare, există șansa ca semnalele pe care le trimite să fie deviate pe măsură ce ies de pe suprafața sa. Acest lucru poate crea zone moarte de semnal în casa ta, unde dispozitivele nu se pot conecta la routere, chiar și atunci când sunt în apropiere.

Cuptoare cu microunde

În timp ce floricelele de porumb sunt gustarea cinematografică preferată, cuptoarele cu microunde îți pot perturba semnalul Wi-Fi ca urmare a cantităților mici de radiații pe care le scurg. Cuptoarele cu microunde produc în mod eficient un semnal radio, dar frecvența pe care funcționează, 2,4 GHz, este aceeași cu Wi-Fi-ul tău, motiv pentru care încălzirea acelei felii de pizza îți poate întrerupe temporar conexiunea pe anumite dispozitive.

Cum să ai conexiune bună la internet

Obiecte mari

Semnalul de la routerul tău este o mare ispravă în inovația tehnologică, dar, din păcate, undele radio sunt mult mai scurte în comparație cu cele utilizate în transmisia radio, așa că își vor pierde puterea destul de rapid, motiv pentru care păstrarea unei căi clare între router și dispozitive poate face ca lucrurile să funcționeze mai bine. Pe scurt, nu-l pune în spatele canapelei.

Telefoane fără fir

Dacă ești prea tânăr pentru a-ți aminti liniile fixe, acest lucru poate părea ciudat, dar unii oameni au telefoane cu fir pe care le păstrează acasă. Ele funcționează la aproximativ aceeași frecvență ca și routerele Wi-Fi, așa că dacă pui cele două dispozitive unul lângă altul, este posibil să ai conexiune lentă și interferențe.

Dispozitive Bluetooth

În mod similar, căștile sau difuzoarele fără fir pot, de asemenea, să împiedice semnalele Wi-Fi. Proximitatea este din nou esențială, perturbările se agravează cu cât păstrezi mai aproape aceste obiecte de router.

Dispozitive electronice

S-ar putea să sune contraintuitiv să creezi un router care nu funcționează bine cu alte dispozitive electronice, având în vedere că scopul său este să se conecteze cu acestea, dar tehnologia pentru configurația ta home cinema o va încetini. Totul, de la monitoarele pentru bebeluși la lumini fluorescente, poate emite frecvențe care stau în cale, așa că încearcă să ții routerul departe de orice cu care nu se conectează direct.