15 iun. 2023 | 13:04

Cum arată aeroportul internațional de la Brașov. Primele curse vor fi operate de Dan Air FOTO

ULTIMA ORĂ
Cum arată aeroportul internațional de la Brașov. Primele curse vor fi operate de Dan Air FOTO

Aeroportul internațional Brașov – Ghimbav a fost inaugurat joi dimineață, cu un zbor la care au participat oficialități. Aeronava a plecat din Aeroportul Internațional Henri Coandă din Capitală. Primele curse vor fi operate de compania aeriană Dan Air.

Primul avion care a aterizat la aeroportul de la Brașov, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

Primul avion care a aterizat la aeroportul de la Brașov a fost pilotat de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, Cătălin Prunariu, și a avut 100 de invitați la bord, printre care s-au numărat Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu.

Panglica a fost tăiată de ministrul propus pentru Dezvoltare, Adrian Veștea; preşedintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă; și ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

A avut loc și o slujbă de sfințire și binecuvântare a aeroportului. În plus, Adrian Veștea a primit o icoană a Sfintei Treimi din partea Patriarhului Daniel, pentru Capela Aeroportului.

Cum arata aeroportul international de la Brasov. Primele curse vor fi operate de Dan Air FOTO

Aeroportul internațional Brașov-Ghimbav. Foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Primele curse de linie

Primele curse de linie vor fi operate de compania aeriană Dan Air, către următoarele destinații: Germania, Belgia, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Pentru cel puțin două săptămâni, avioanele Dan Air de la Nurnberg vor ateriza la București, în loc de Brașov. Motivul este acela că programul actual de deservire pentru aeroport, propus de ROMATSA, este 7.00 – 19.00, iar zborul Nurnberg – Brașov aterizează la ora 23.20. Aeroportul se află la 9 kilometri de centrul Brașovului și la 10 kilometri de gara Brașov.

Aeroportul Brașov are zece ghișee de check-in, o pistă de 2.800 de metri și un turn virtual de control al zborurilor. Terminalul aeroportului de la Brașov este cel de-al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Terminalul de la Brașov este dotat cu senzori ce înregistrează viteza vântului, nivelul de precipitaţii şi tot ce ţine de condiţii meteo, apoi datele sunt structurate şi transmise vocal piloţilor de pe aeronave.