30 sept. 2023 | 07:55

Cum afli altitudinea în Google Maps. Metoda simplă, din câteva click-uri

ACTUALITATE
Cum afli altitudinea în Google Maps. Metoda simplă, din câteva click-uri

Dacă mergi într-o excursie sau ești doar curios despre altitudinile unui anumit loc, Google Maps facilitează găsirea cotei pentru majoritatea locațiilor. Iată cum să utilizezi această funcție pe desktop și pe mobil.

Google Maps nu afișează altitudinea pentru toate locațiile. Majoritatea datelor sunt disponibile pentru locuri naturale.

Cum găsești altitudinea în Google Maps – pe mobil

Dacă folosești un telefon mobil, utilizează aplicația Google Maps pentru a verifica altitudinea unui loc.

Pentru a face asta, mai întâi, deschide aplicația Google Maps pe telefon. În partea de sus a aplicației, atinge caseta „Căutați aici” și introdu numele locului, apoi apăsă Enter.

Odată ce vă vezi locul pe hartă, în dreapta hărții, atingeți opțiunea „Straturi”. În meniul care se va deschide, din secțiunea „Tipul hărții”, selectează „Teren”, poi atinge „X”, în colțul din dreapta sus.

Vizualizarea hărții tale se va schimba. Aici, aruncă o privire asupra locului doritde pe hartă și vei găsi cota scrisă acolo.

Pentru a obține o vizualizare mai clară a altitudinii, mărește puțin pe hartă, dar nu o face prea mult pentru că numerele vor dispărea.

Cum găsești altitudinea în Google Maps – pe desktop

Pe un desktop, utilizează site-ul web Google Maps ca să găsești cota unui loc.

Pentru a face acest lucru, mai întâi deschide un browser web pe computer și lansează site-ul Google Maps. În colțul din stânga sus al site-ului, dă click pe caseta „Căutați Google Maps” și introdu adresa locației tale. Apoi selectează locul respectiv în rezultatele căutării.

Odată ce locul tău apare pe hartă, în colțul din stânga jos al hărții, dă click pe opțiunea „Straturi”, iar în meniul extins accesează „Teren”.

Acum vei vedea harta în vizualizarea terenului. Mărește locul și vei găsi câteva numere scrise acolo. Aceste numere reprezintă altitudinea acelui loc.

Practic, cam asta este tot. Opțiunea se poate dovedi extrem de utilă oricui îi place să meargă la drumeții în locuri noi, pe care nu le-a mai vizitat până în acel moment.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele