18 apr. 2023 | 16:44

Cum a ajuns sfânt Vladimir Putin. Icoane cu chipul președintelui rus, pe frontul din Ucraina. Foto

ULTIMA ORĂ
Cum a ajuns sfânt Vladimir Putin. Icoane cu chipul președintelui rus, pe frontul din Ucraina. Foto

Vladimir Putin a ajuns sfânt pentru soldații ruși de pe frontul din Ucraina. Icoane cu chipul președintelui rus le-au fost distribuite militarilor de Paște, pe lângă apă sfințită, cereale, tăiței și conserve.

Icoane cu Vladimir Putin, pe frontul din Ucraina

Soldații ruși mobilizați pe frontul din Ucraina au primit de Paște pachete în care printre alimente și sticluțe cu apă sfințită au găsit și icoane cu chipul lui Vladimir Putin, potrivit site-ului independent de investigații Perm 36.6, citat de Sky News.

Unul dintre soldații ruși din Ucraina care au primit un astfel de pachet de Paște a declarat că icoanele cu imaginea lui Vladimir Putin au fost trimise de activiști ai partidului Rusia Unită.

Icoana lui Vladimir Putin se afla într-o pungă cu inscripția „Pentru rugăciune”, în care se găsea și sticluță cu apă sfințită.

Icoane cu imaginea lui Vladimir Putin, pe frontul din Ucraina

Icoane cu imaginea lui Vladimir Putin, pe frontul din Ucraina

Mesajul lui Vladimir Putin, de Paște

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere, la Catedrala Iisus Mântuitorul din Moscova, și a transmis un mesaj referitor la rolul „consolidator„ al Bisericii pentru societate şi tineri, în contexul în care Patriarhul rus Kirill şi-a exprimat susţinerea pentru ofensiva rusă în Ucraina.

„Ţin să-mi exprim profunda recunoştinţă pentru munca voastră neobosită şi dezinteresată menită să apere valorile istorice, spirituale, morale şi familiale durabile, să educe şi să lumineze tinerii.

În decursul a numeroşi ani, vorba voastră pastorală înţeleaptă a servit la consolidarea societăţii (…). Astăzi, în timp ce ne confruntăm cu grave provocări, ea este cu precădere importantă”, a spus președintele rus, după ce a participat la slujbă.

Anterior, patriarhul rus Kirill a spus că ofensiva din Ucraina are loc în contextul în care rușii și ucrainenii erau fraţi și că aceștia au fost separaţi cu forţa, mai ales de către Occident. De cealaltă parte, guvernul ucrainean susține că liderul rus Vladimir Putin a declanșat pe 24 februarie 2022 un conflict post-colonial şi imperialist.