23 ian. 2023 | 15:55

CNET renunță, pentru moment, la articolele scrise de inteligența artificială: ce a făcut AI-ul

ACTUALITATE
CNET renunță, pentru moment, la articolele scrise de inteligența artificială: ce a făcut AI-ul

CNET a luat decizia, pentru moment, să renunțe la utilizarea articolelor scrise prin intermediul inteligențe artificiale.

Un articol din The Verge susține că publicația de tehnologie a întrerupt experimentele cu AI „deocamdată”.

Deși nu există nicio veste despre raționamentul exact din spatele deciziei, care afectează inclusiv Bankrate și CreditCards.com, redactorul șef Connie Guglielmo ar fi spus că viitoarele articole legate de AI vor include o dezvăluire potrivit căreia publicația folosește tehnologii automate, în mod frecvent.

Lindsey Turrentine, vicepreședinte executiv pentru conținut a promis, de asemenea, mai multă transparență în ceea ce privește inteligența artificială, potrivit The Verge.

Unii angajați ar fi primit o previzualizare a tehnologiei, a mai spus aceasta. Mai multe detalii despre sistem vor fi disponibile în curând, s-a zis, de asemenea.

Proprietarul CNET Red Ventures ar fi format un grup de lucru bazat pe ideea de AI. În general, personalul se pare că nu știa nici cum funcționează inteligența artificială, nici când tehnologia este folosită exact.

Zeci de articole, scrise „la rece”

Controversele despre practicile AI ale CNET au început săptămâna trecută, când Futurism a observat că zeci de articole financiare păreau să fi fost scrise cu ajutprul „tehnologiei de automatizare”.

Informația nu era disponibilă, însă, publicului larg. CNET a susținut într-un material că oamenii ar fi editat și verificat „minuțios” lucrarea, dar acest lucru pare să nu fi fost întocmai adevărat, iar publicația a început să-și revizuiască conținutul după ce s-au descoperit erori grave într-o lucrare.

Ce-i drept, unele dintre materialele CNET au fost introduse într-un moment în care inteligența artificială nu era atât de avansată. Această tehnologie devine din ce în ce mai bună, pe măsură ce trece timpul. Totuși, naște înrgijorări cu privire la relevanța oamenilor în câmpul muncii, în viitor.

Rămâne de văzut dacă, în anii următori, conceptul de AI va reuși să înlocuiască munca unui redactor, a unui fotograf, a unui pictor și, mai ales, dacă va izbândi să imite componenta umană, cu adevărat.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele