11 nov. 2023 | 18:59

Cel mai vizionat film de pe Netflix e „criminal” de bun, are acțiune și dramă, iar răsturnările de situație sunt la ordinea zilei. Este pe locul 1

ACTUALITATE
Cel mai vizionat film de pe Netflix e „criminal

În lumea captivantă a celui mai recent film al regizorului David Fincher, filmul este „criminal” de bun, ținând românii lipiți de ecrane. Cel mai bun film de pe Netflix înregistrează recorduri neașteptate clasându-se pe primul loc în topul preferințelor telespectatorilor.

În „The Killer” se desfășoară o poveste care explorează consecințele unui asasin, cunoscut pentru un istoric impecabil, care ratează în cele din urmă. Michael Fassbender ocupă centrul scenei, infuzând narațiunea cu prezența lui stăpânitoare și o narațiune constantă și inteligentă, care transformă lumea aparent plină de farmec și intrigantă a crimelor sub contract într-o rutină mortală.

film netflix

The Killer este filmul care se claseaza pe primul loc in topul preferintelor de pe Netflix

Adaptat după un roman grafic francez, Fincher colaborează din nou cu scriitorul Andrew Kevin Walker, duo-ul din spatele capodoperei timpurii „Se7en”. Împreună, ei transmit cu îndemânare monotonia asociată jocului de așteptare inerent planificării și executării meticuloase a crimelor prin contract.

Protagonistul, interpretat de Fassbender, se angajează în ceea ce filmul numește „slujbe Annie Oakley”, în care așteptarea momentului oportun pentru a lovi este plină de activități banale precum consumul de fast-food, toate în timp ce se află în fundalul unei metropole internaționale. Este un amestec unic de suspans și banalitate, asemănător cu „Turistul accidental”, deși înarmat cu arme cu amortizoare.

Filmul preferat al românilor de pe Netflix

Personajul lui Fassbender, care afirmă în mod amenințător: „Sunt ceea ce sunt”, își recunoaște lipsa de excepționalism, atribuind sentimentul lui Popeye. Cu toate acestea, competența sa excepțională în meșteșugul său face ca ratarea neașteptată să fie cu atât mai șocantă. Pe măsură ce vânătorul devine vânat, asasinul fără nume trebuie să scape de cei care l-au angajat cândva.

Filmul duce telespectatorii într-o călătorie globală, în timp ce protagonistul adoptă o serie de nume de televiziune clasice ca pseudonime, schimbând pașapoarte false în timp ce navighează într-un joc periculos de supraviețuire. Întâlnirile cu actori desăvârșiți, inclusiv Tilda Swinton și Arliss Howard, adaugă profunzime narațiunii, culminând cu o scenă de luptă corp la corp care se clatină în pragul statutului instantaneu de clasic, prezentând utilizarea inventivă a aparatelor de uz casnic.

Portretul lui Fassbender emană o amenințare liniștită, aducând profunzime unui rol care se bazează în mare măsură pe dialog minim. Fincher parcurge cu măiestrie acțiunea, creând un ritm lent, dar absorbant, care menține un sentiment constant de neliniște. În ciuda difuzării sale inițiale limitate, „The Killer” își găsește o a doua viață pe Netflix, injectând o gură de aer proaspăt în genul bine uzat, cu senzația, inteligența și imprevizibilitatea sa de modă veche.

Anticipat să zăbovească în cele mai vizionate liste ale serviciului de streaming, „The Killer” este o dovadă a măiestriei lui Fincher și a performanței convingătoare a lui Fassbender, oferind o experiență care rezonează mult după filmarea creditelor.