02 iun. 2023 | 18:40

Cea mai bună apă din lume e în România: unde se află izvorul numit și „Elixirul Vieții”, locul sacru al dacilor

ACTUALITATE
Cea mai bună apă din lume e în România: unde se află izvorul numit și „Elixirul Vieții”, locul sacru al dacilor

În Munții Bucegii, între Lacurile Bolboci și Scropoasa se află un loc retras și pitoresc numit 7 Izvoare, la altitudinea de 1.300 de metri. Aici, apele pure țâșnesc dintr-un lac subteran infinit, ce se spune că nu a secat vreodată.

Cea mai bună și pură apă din lume este în România și a fost iubită de zeul dacilor. La noi în țară se ascunde o apă incredibilă care ar fi fost băută chiar de Zamolxe. Specialiștii au descoperit după multe analize că indică un număr de zero bacterii, lucru pe care nu l-au mai întâlnit.

Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare trebuie să pleci din Moroeni, județul Dâmbovița, pe drumul județean 714 și să ții drumul. Apoi, se face un urcuș pe un teren accidentat, pe care trebuie să fii vigilent. Locul va fi ușor de recunoscut, iar în apropiere vei vedea și o cabană care folosește ca loc de captare al apei și îmbuteliere.

Casccada 7 Izvoare Apa pura

Casccada 7 Izvoare

Locul cu cea mai pură apă din lume se află în România

Potrivit specialiștilor, izvorul curge neîntrerupt de acum două mii de ani, a potolit setea unor generații, a vindecat bolnavi și l-a răcorit pe însuși zeul dacilor Zamolxe.

Potrivit Șapteizvoare.ro, încă din anul 1923 au existat primele teste ale apei din Bucegi, reluate în 1981 și 1989. Testele chimice au confirmat de fiecare dată calitatea apei și puritatea, neasemuite în lume. Izvorâtă din adâncul Munților Bucegi, zona cunoscută că nefiind poluată, 7 Izvoare este o apă minerală 100% pură. Mai mult, oamenii de știință spun că apa de aici trece printr-un câmp magnetic.

Au apărut zvonuri că accesul la izvoare ar fi fost restricționat de Nicolae Ceaușescu după ce în lume s-ar fi dat vestea despre apa cea mai curată pe care doar România o avea. Fostul președinte român ar fi fost convins într-un timp că cele șapte izvoare dețin secretul nemuririi. Se spunea inclusiv că specialiștii cooptați de lider ar fi descoperit un lac subteran care se află chiar sub stânca din care izvorăște cascada la suprafață.

De asemenea, specialiștii s-au ocupat de cascadă, printre care Grigore Marinescu sau Gheorghe Murceanu. Concluziile lor au fost confirmate ulterior de francezi, care au primit câteva mostre de apă. În plus, alte analize au fost făcute și după 1990 de institute din Germania, care au stabilit că apa din munţii Bucegi are parametrii optimi de puritate.

Cum menționam mai devreme, există două teorii cu privire la fenomenul de la cabana 7 izvoare. Fie că apa trece printr-un câmp magnetic, anomalii de acest fel fiind descoperite în zonă, fie că aceasta străbate un zăcământ de argint care o purifică.

Iar acum, că a venit vremea frumoasp, pentru cei mai aventuroși și cu o condiție fizică bună, recomandăm traseul Camping Zănoaga – Cheile Zănoagei – Cascada 7 Izvoare – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei. Are două porțiuni:

  • cruce albastră: Camping Zănoaga – până la Lacul Scropoasa și ulterior de la lac pe porțiunea de urcuș și coborârea până la râul Ialomița
  • nemarcat: porțiunea prin Cheile Orzei

Durata traseului este de șase-șapte ore dus-întors (1,5h Camping Zănoaga – Cheile Zănoagei – Cascada 7 Izvoare și 2h Lacul Scropoasa – Cheile Orzei), iar dificultatea traseului este ușoară spre medie, fără dificultăți tehnice.

Așadar, dacă în minivacanța de 1 iunie vrei să evadezi din oraș în natură, traseul este destul de scurt și ușor, bine marcat și nu ai cum să te rătăcești, dar ar fi preferabil să îl termini pe zi și să nu înnoptezi pe el. Deci, ia măsuri pentru a pleca din timp.

Legenda spune că ”Șapte Izvoare” este un loc deosebit, uitat de lume, unde, alãturi de discipolii săi, Zamolxe ținea cursuri de medicină și trata afecțiunile în ansamblul lor, ținând cont că acestea aveau repercusiuni atât asupra corpului fizic, cât și asupra psihicului. Strămoșii noștri erau înzestrați cu cunostințe solide asupra efectelor plantelor și apelor termale, însă stăpâneau și metodologii avansate de preparare a tincturilor și unguentelor medicinale.