08 feb. 2023 | 10:55

Ce știm despre Bard, concurentul direct al ChatGPT: vine de la Google și vrea să intre direct în „liga băieților mari”

ACTUALITATE
Ce știm despre Bard, concurentul direct al ChatGPT: vine de la Google și vrea să intre direct în „liga băieților mari”

ChatGPT, sistemul automat de generare de text de la OpenAI, a luat lumea cu asalt în cele două luni de la lansarea sa publică în versiunea beta, dar lucrurile par să se îndrepte într-o direcție nouă.

Google a anunțat recent proiectul Bard și ne așteptăm să auzim mai multe despre el în timpul evenimentului „Google Presents”, care are loc la Paris, astăzi.

Bard va servi drept „serviciu AI conversațional experimental”, potrivit unei postări pe blog a CEO-ului Google, Sundar Pichai. Este construit pe platforma Google Model Language Model for Dialogue Applications existentă, pe care compania a dezvoltat-o în ultimii doi ani.

Cum se va lupta Bard cu ChatGPT

„Bard încearcă să combine amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor noastre de limbaj”, a declarat, de asemenea, Pichai.

„Se bazează pe informații de pe web pentru a oferi răspunsuri proaspete, de înaltă calitate”, a mai spus acesta.

Totuși, rămâne de văzut dacă această dependență de internet a inteligenței artificiale va avea ca rezultat un comportament bigot sau rasist, întrucât șansele sunt destul de mari.

Google va începe cu lansarea unei versiuni light de LaMDA, care va necesita caracteristici de sistem mult mai mici decât pentru „frații săi” cu specificații complete, pentru un grup selectat de utilizatori de încredere, înainte de a se extinde de acolo.

„Vom combina feedback-ul extern cu propriile noastre teste interne pentru a ne asigura că răspunsurile oferite de Bard îndeplinesc un standard ridicat pentru calitate, siguranță și temei în informațiile din lumea reală”, a mai spus Pichai, adăugând „Suntem încântați că această fază de testare ne ajută să continuăm să învățăm și să îmbunătățim calitatea și viteza lui Bard”.

Pichai nu a dat din casă prea multe detalii despre „talentele” lui Bard, dar a spus că „este o rampă de lansare pentru Curiosity, ajutându-vă să explicați noile descoperiri ale telescopului spațial James Webb de la NASA unui copil de 9 ani”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele