06 apr. 2023 | 15:40

Ce pedeapsă ar putea primi o doctoriță, după ce a fost filmată pe ascuns cum turna detergent în ceaiul soțului ei. Ce s-a întâmplat cu bărbatul 

ULTIMA ORĂ
Ce pedeapsă ar putea primi o doctoriță, după ce a fost filmată pe ascuns cum turna detergent în ceaiul soțului ei. Ce s-a întâmplat cu bărbatul 

O doctoriță din Statele Unite ale Americii a fost filmată pe ascuns cum turna un detergent în ceaiul soțului ei. Partenerul ei de viață a mers la poliție și a acuzat-o de otrăvire. Pedeapsa pe care ar putea să o primească femeia este considerabilă.

Doctorița, filmată în timp ce își otrăvea soțul

Doctorița dermatolog, Yue „Emily” Yu, în vârstă de 45 de ani, din Irvine, a fost pusă sub acuzare pentru trei infracțiuni de otrăvire și una de violență domestică cu rănire, conform Biroului procurorului districtual din comitatul Orange.

Procurorii au declarat că bărbatul a observat în aprilie 2022 că ceaiul pregătit de soția sa avea un gust ciudat. Suspectându-și partenera de viață că încearcă să îl otrăvească, el a instalat camere de supraveghere în bucătărie.

În imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, doctorița poate fi văzută turnând de trei ori în ceaiul soțului ei o substanță dintr-o sticlă de detergent pentru canalizare.

Bărbatul a colectat mostre de ceai pe care le-a dat autorităților, iar aceștia au confirmat că substanța era compatibilă cu un detergent pentru canalizare. Din cauza acelei băuturi, soțul doctoriței a fost diagnosticat cu ulcer.

Ce pedeapsă ar putea primi doctorița

Dacă va fi condamnată pentru toate capetele de acuzare, doctorița ar putea primi o pedeapsă maximă de opt ani și opt luni de închisoare cu executare. Femeii i-a fost cerut să se autodenunțe la Consiliul Medical din California, care va stabili dacă i se va permite sau nu să continue să practice medicina.

„Casele noastre ar trebui să fie locul în care ne simțim cel mai în siguranță. Cu toate acestea, un medic a profitat de ritualurile zilnice ale soțului ei pentru a-l chinui, turnându-i sistematic în ceai o substanță asemănătoare cu Drano, cu intenția de a-i provoca durere și suferință.”, a spus procurorul districtual din comitatul Orange, Todd Spitzer.

Pe de altă parte, avocatul ei, Scott Simmons, a declarat că femeia va pleda nevinovată. Ea va fi audiată pe 18 aprilie. Apărătorul a susținut că soțul medicului a apelat mai întâi la un avocat specializat în divorțuri și abia apoi la poliție sau la profesioniști din domeniul medical.

Avocatul a mai spus că Drano nu este un agent de otrăvire ascuns, ci este o substanță extrem de caustică, ce are un miros și un gust puternic. El a adăugat că așteaptă cu nerăbdare ziua în care va ajunge în instanță, când adevărul va ieși în sfârșit la iveală.