11 mart. 2023 | 08:55

Câteva motive pentru care telefonul tău se încarcă foarte greu: de ce durează „ore”

ACTUALITATE
Câteva motive pentru care telefonul tău se încarcă foarte greu: de ce durează „ore”

Dacă telefonul tău se încarcă lent, problema se rezumă aproape întotdeauna la o deficiență în lanțul de livrare a energiei și rareori la acțiunile utilizatorului sau setările software.

În cazul în care întâmpini probleme de încărcare, înainte de a investi prea multă energie în rezolvarea problemei, ia un alt încărcător și un cablu compatibil pentru a exclude această variabilă.

Nu de alta, însă există posibilitatea ca încărcătorul să se fi defectat, cablul să se fi ros sau chiar in interior să se fi strecurat o serie de impurități.

Mai mult, un încărcător mai puternic avantajează orice telefon, dar mai ales telefoanele mai noi, cu baterii mai mari și suport pentru încărcare rapidă. Așadar, poate că se cere un upgrade, dacă ți-l permiți.

Ce poți face pentru a grăbi încărcarea telefonului tău la 100 la sută

Dar dacă ai început de curând să utilizezi încărcarea fără fir după ce ai petrecut ani de zile conectând telefonul pentru a se încărca, ai putea fi surprins să observi că durează puțin mai mult pentru a ajunge la încărcare de 100%.

Din păcate, nu prea ai de ales, momentan vorbind despre un compromis, în acest sens. Pe viitor, există posibilitatea ca tehnologia din spatele încărcării wireless să avanseze, dar mai avem de așteptat. Cu puțin noroc, nu chiar atât de mult.

În cazul în care deja ai schimbat încărcătorul sau/și cablul și nimic nu s-a schimbat, este cazul să te gândești la soluții alternative, mai ales dacă nu ai buget să-ți schimbi telefonul.

Spre exemplu, cât încarci, ai putea să reduci luminozitatea, să oprești accesul anumitor aplicații care „mănâncă” multă energie sau chiar să pui telefonul pe modul avion, dacă nu ai neaparată nevoie de el în acel moment.

Chiar și așa, aceste soluții funcționează numai dacă nu ești lipit non-stop de smartphone. În caz contrar, singura ta opțiune rămâne ori să schimbi bateria telefonului, ori să îți cumperi altul. Amintim că, în 2023, există telefoane care reușesc să se încarce și în 19 minute la 100 la sută, dacă nu chiar mai rapid de atât.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele