13 sept. 2023 | 10:05

Când vor fi disponibile iOS 17 și macOS Sonoma: anunțul Apple

ACTUALITATE
Când vor fi disponibile iOS 17 și macOS Sonoma: anunțul Apple

iOS 17 va fi disponibil ca actualizare gratuită pe 18 septembrie. Pregătește-te pentru transcrierea în timp real pe dispozitiv.

Apple a organizat marți evenimentul anual pentru iPhone și, pe lângă dezvăluirea noilor iPhone 15, iPhone 15 Pro și Apple Watch Series 9, compania a anunțat că iOS 17 va fi disponibil ca actualizare gratuită săptămâna viitoare, luni, 18 septembrie.

Anunțul Apple

Previzualizarea publică pentru iOS 17 a fost disponibilă din iunie și a arătat deja o serie de rafinamente ale designului pe care Apple le-a recapitulat în timpul discursului său de ieri. Acestea includ ecrane de apeluri de ieșire definibile de utilizator, astfel încât să poți alege ce văd oamenii când îi suni și o opțiune de a trimite apelurile primite către mesageria vocală și de a citi o transcriere a acestora. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să trimită rapid mesaje vocale sau video dacă cineva nu preia apelurile Facetime, precum și să dezactiveze/reactiveze sunetul prin AirPod-urile lor.

De asemenea, macOS Sonoma sosește pe 26 septembrie. Widgeturi, screensavere video de înaltă rezoluție și multe altele.

Următoarea revizuire a desktopului Apple este aproape gata de descărcat. macOS Sonoma va fi disponibil pe 26 septembrie ca o actualizare gratuită pentru utilizatorii cu un dispozitiv Mac compatibil, a anunțat de asemenea compania ieri la evenimentul său anual de toamnă. Așa cum se întâmplă de obicei în cazul actualizărilor software pentru desktop, multe dintre îmbunătățiri sunt sub capotă. Cu toate acestea, modificările aduse widget-urilor, economizoare de ecran video de înaltă rezoluție și alte elemente înseamnă că există o mulțime de lucruri noi de încercat.

Una dintre cele mai notabile modificări este că widget-urile sunt acum disponibile în zona principală a desktopului. Sigur, va fi la îndemână să ai lucruri precum vremea și evenimentele viitoare din calendar la doar o privire distanță. Apple adaugă, de asemenea, screensavere video de înaltă rezoluție la macOS, ceva asemănător cu ceea ce a fost disponibil pe Apple TV. Mișcarea continuă pe ecranul de blocare, dar odată ce te-ai conectat, totul se instalează într-o imagine statică.