27 oct. 2023 | 12:39

BREAKING NEWS! Gabi Tamaș spune „adio” carierei de fotbalist. „Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist”

SPORT
BREAKING NEWS! Gabi Tamaș spune „adio” carierei de fotbalist. „Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist”

Gabi Tamaș a decis să renunțe la cariera de jucător de fotbal la 39 de ani. Fostul internațional a anunțat această veste într-o conferință de presă pe care a organizat-o special și în care a spus care au fost motivele care l-au determinat să ia această decizie.

Gabi Tamaș renunță la cariera de jucător

Gabi Tamaș a decis să spună „adio” carierei de jucător de fotbal la vârsta de 39 de ani. Fostul internațional a organizat o conferință de presă în care a alternat declarațiile emoționante cu unele agresive. A spus că mai putea să joace, dar că a decis să își „atârne ghetele în cui” pentru că simțea că cei de la Concordia Chiajna nu își doresc să promoveze.

„Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani. Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu ești bine. Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești fizic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului.

Am sub 86 de kilograme. Eu sunt un rebel, dar sunt și emotiv. Pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă, într-o perioadă a vieții în care ajungi acasă și te gândești ce nu ai făcut bine, e greu să mai continui”, a declarat fostul internațional.

„Nu am fost un neica nimeni sau un alcoolic”

Gabi Tamaș a explicat că Dinamo este echipa unde s-a simțit cel mai bine, deși a jucat la multe grupări din România, dar și din Turcia, Franța, Anglia și Israel.

„Nu am făcut fotbal din necesitate. L-am făcut din plăcerea de a juca. De-asta am și continuat. Voiam să demonstrez că pe teren închid gura contestatarilor. Și le-am cam închis-o!”

Am avut 67 de selecții la națională, am jucat în Spania și Anglia. Am făcut ceva în cariera de fotbalist. Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist cum mă credeți voi, sau cine mă crede. Mă doare direct în cur”, a mai spus fundașul de 39 de ani.

Ce planuri are Gabi Tamaș după ce a anunțat că se retrage

Gabi Tamaș nu mai vrea să joace fotbal la nivel profesionist, dar nu renunță la acest domeniu. Fostul internațional este implicat într-o academie dedicată tinerelor talente.

„Eu am și alte planuri și nu le puteam face dacă jucam fotbal. Am carnet de antrenor, vreau să continui școala de antrenori și să fac și ce ține de managementul fotbalistic. Am intrat într-un proiect, despre care veți auzi mai multe în zilele viitoare. E un proiect care va ajuta sportul. Voi înființa, până în ianuarie, o academie care va ajuta copiii să aibă ce nu am avut eu. Va fi fără bani sau cu puțini bani, că nu putem jecmăni lumea.

M-a lăsat rece ce se întâmplă în fotbalul românesc. Lumea spune că creștem, dar ne ducem la vale. Caractere ca noi, cei în vârstă, nu mai sunt multe! Când mă uit la ce vine din spate… Sunt delăsători că au ce pune pe masă. Când văd cum pun piciorul la antrenamente și meciuri… Și asta a dus la retragerea mea”, a mai spus fostul fundaș al echipei naționale.

Gabi Tamaș a fost crescut de Tractorul Brașov și a ajuns în Liga 1, în anul 2002, când a semnat cu Dinamo. Au urmat Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul și Concordia Chiajna.

Are un titlu de campion în România (FCSB, 2015) și unul în Israel (Hapoel Haifa, 2018). A mai câștigat trei Cupe al României, o Supercupă a României, două Cupe ale Ligii și o Supercupă a Israelului. Are 67 de meciuri și trei goluri pentru naționala României, alături de care a jucat la EURO 2008.