04 dec. 2023 | 11:17

Bang & Olufsen Beolab 8 – cea mai nouă boxă care te ajută să trăiești muzica, nu doar să o asculți. Arată și incredibil de frumos

ACTUALITATE
Bang & Olufsen Beolab 8 - cea mai nouă boxă care te ajută să trăiești muzica, nu doar să o asculți. Arată și incredibil de frumos

Bang & Olufsen are o tradiție de aproximativ 100 de ani în a aduce pe piață soluții audio destinate segmentului premium, cu accent pe calitate audio ireproșabilă și un design premium care înfrumusețează orice încăpere. Această tradiție se continuă acum cu Beolab 8.

Nu se întâmplă des ca Bang & Olufsen să lanseze boxe noi, având în vedere că portofoliul său este format din creații care arătau la fel de bine în urmă cu zece ani ca și astăzi. Uneori, mai apar însă și vești bune pentru brandului. Cea mai nouă soluție audio care spune o poveste prin aspectul său exterior tocmai a fost dezvăluită de danezi, iar acum e disponibilă pentru achiziție și în România. Poartă numele de Beolab 8 și, cum ne-a obișnuit gigantul din spate, poate fi achiziționată într-o varietate semnificativă de finisaje pentru a se potrivi cât mai bine spațiului tău.

Citește și: REVIEW Bang & Olufsen Beosound Stage – sistemul audio ascuns într-un soundbar pe care l-ai fi crezut imposibil, până acum

Bang & Olufsen Beolab 8

Bang & Olufsen Beolab 8

Bang & Olufsen Beolab 8, noua bijuterie tehnologică a danezilor

Dincolo de faptul că funcționează de una singură, cea mai fascinantă particularitate a Beolab 8 este că se poate integra cu ușurință într-o configurație home cinema tradițională folosind boxe ale companiei create din 1984 și până în prezent. Dacă ai două astfel de boxe, poți crea o experiență stereo puternică și, desigur, de înaltă definiție. Un singur exemplar îți umple camera cu sunet amplu, complex și cu un bas aproape supranatural, având în vedere dimensiunile sale compacte.

„Scopul nostru este să creăm momente intense și captivante pentru clienții noștri”, spune  Michael Henriksson, Vice President of Product Marketing Bang & Olufsen. „Beolab 8 oferă exact acest lucru. Este o boxă scalabilă, ceea ce înseamnă flexibilitate, performanță și inovație.”

„Inspirându-ne din gama de lux Beolab, cu Beolab 8 ne-am propus să distilăm esența acustică a acestor boxe impresionante într-o ofertă compactă, dar care menține direcționalitatea și controlul fasciculului sonor pentru o redare optimă a sunetului în orice mediu, creând momente captivante.”, a adăugat oficialul companiei daneze.

Citește și: Bang & Olufsen și Ferrari, un parteneriat pentru fanii adevărați. Gadgeturile tale preferate, într-o ediție limitată

Bang & Olufsen Beolab 8 - singură

Bang & Olufsen Beolab 8 – singură

Beolab 8 este frumoasă și performantă

Ca de fiecare dată, dincolo de abilitățile audio, Beolab 8 arată bine din orice unghi, indiferent în ce colț al camerei este instalată. Un fel de fuziune între o sferă și un cilindru, aceasta este cea mai recentă mostră de excelență de la Factory 5 din cadrul Bang & Olufsen. În funcție de afinitățile tale de design, o poți achiziționa cu o husă frontală din material text sau cu lamele din lemn fabricate în Danemarca. Din acest punct de vedere, se aliniază filozofiei de design pe care o regăsim deja la Beosound Theatre, Beolab 28 și Beolab 50. Dacă nu îți place să o ții pe podea sau noptieră și să te bucuri de iluzia de plutire dată de suportul de la bază, o poți monta la fel de ușor pe tavan.

În ceea ce privește partea tehnică, sunetul are o configurație cu trei drivere, care constă dintr-un tweeter de 16 mm, un mediu de 3” și un woofer de 5,25”. Pornind de la boxa emblematică Beolab 17, specialiștii Bang & Olufsen au selectat cu atenție drivere care au menținut aceeași calitate a sunetului. Abilitățile deosebite de adaptare la spațiul în care este folosită sunt date de tehnologii precum Room Compensation, reglaj adaptiv, dar și a controlului lățimii fasciculului și a tehnologiei ultra-wideband.

În ceea ce privește interacțiunea cu alte dispozitive și surse de semnal, merită să știi că Beolab 8 este construită în jurul platformei Mozart. Vine la pachet cu PowerLink, dar și cu Wi-Fi 6 pentru AirPlay și Chromecast, respectiv Bluetooth 5.3. În contextul în care se poate împerechea cu televizoare și sisteme audio de peste 30 de ani, pare genul de investiție care nu are moarte.

Noile boxe Bang & Olufsen Beolab 8 vor fi disponibile începând cu 6 decembrie, în magazinele Audio Forum, Audio Monkey și AVStore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele